Slik lager du enkelt syrinsirup
Foto: Matthias Ledwinka

Slik lager du enkelt syrinsirup

Du visste kanskje ikke at syriner er spiselige? Når du lager syrinsirup kan du blant annet bruke den i drinker.

Fremgangsmåte

  1. Skyll blomstene, fjern blader. Kok opp vann og sukker.
  2. Tilsett blomstene og la trekke i ca 5 minutter.
  3. Ta kjelen fra platen og la stå på benken for å avkjøles samtidig som farge- og aromauttrekket maksimeres. Smak underveis.
  4. Når du er fornøyd med smaken, siler du sirupen over i en flaske med kork og oppbevarer den i kjøleskap.

Tips: Prøv den i Gin and tonic

Du kan blant annet bruke den i denne drinken: Syrin Mimosa

Se alle de deilige sirupene du kan lage selv enten til drinken eller i maten

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne salaten har en hemmelig ingrediens - som du vil (gjen)oppdage i en ny setting
Dagens rett

Denne salaten har en hemmelig ingrediens - som du vil (gjen)oppdage i en ny setting

For kokt oksetunge trives veldig godt i en frisk og syrlig salat som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken