Orgeat sirup
Foto: bhofack2

Orgeat sirup

En god og velbalansert sirup som med fordel kan brukes i drinker, kaffe og desserter.

Fremgangsmåte

  1. Ha mandlene i en bolle og dekk med kaldt vann. La stå io 30 minutter. La vannet renne av. Ha mandlene i en pose og rull et kjevle over for å knuse dem. Alternativt bruk mandelkvern (som til marsipan) eller kjør dem i en foodprocessor. Tilsett gjerne litt vann. Det skal bli en fin jevn masse.
  2. Ha mandelmassen i en stor bolle og tilsett 8 dl vann. La stå i to timer.
  3. Legg et fuktig og rent håndkle over en trakt og hell mandelblandingen over. Klem håndkleet for å få ut de siste dråpene.
  4. Ha mandelmassen tilbake i mandelvannet. La stå en time og gjenta prosessen. Gjør alt en tredje gang. På denne måten får du ut alle de gode oljene fra mandlene.
  5. Hvis du har dårlig tid, kan du varme opp vannet til 50°C . Det reduserer bløtetiden til 15 minutter.
  6. Hell mandelvannet i en kjele, tilsett sukker og la småkoke ved svak varme mens du rører.
  7. La væsken avkjøles i 15 minutter og tilsett deretter vodka eller brandy samt appelsinsblomst- eller rosevannet.
  8. Avkjøl.

Hell i en rengjort flaske og oppbevar i kjøleskap.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken