Orgeat sirup
Foto: bhofack2

Orgeat sirup

En god og velbalansert sirup som med fordel kan brukes i drinker, kaffe og desserter.

Fremgangsmåte

  1. Ha mandlene i en bolle og dekk med kaldt vann. La stå io 30 minutter. La vannet renne av. Ha mandlene i en pose og rull et kjevle over for å knuse dem. Alternativt bruk mandelkvern (som til marsipan) eller kjør dem i en foodprocessor. Tilsett gjerne litt vann. Det skal bli en fin jevn masse.
  2. Ha mandelmassen i en stor bolle og tilsett 8 dl vann. La stå i to timer.
  3. Legg et fuktig og rent håndkle over en trakt og hell mandelblandingen over. Klem håndkleet for å få ut de siste dråpene.
  4. Ha mandelmassen tilbake i mandelvannet. La stå en time og gjenta prosessen. Gjør alt en tredje gang. På denne måten får du ut alle de gode oljene fra mandlene.
  5. Hvis du har dårlig tid, kan du varme opp vannet til 50°C . Det reduserer bløtetiden til 15 minutter.
  6. Hell mandelvannet i en kjele, tilsett sukker og la småkoke ved svak varme mens du rører.
  7. La væsken avkjøles i 15 minutter og tilsett deretter vodka eller brandy samt appelsinsblomst- eller rosevannet.
  8. Avkjøl.

Hell i en rengjort flaske og oppbevar i kjøleskap.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Denne gule favoritten er som skapt for påsken
Ukens kake
Suksessterte

Denne gule favoritten er som skapt for påsken

Når du maler nøtter, knuser egg og rører inn ekte smør, blir det suksess. Det er nok grunnen til at denne favoritten blant kaker har fått sitt navn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en skikkelig påskefrokost
Guide
Oppskrifter til frokosten

By på en skikkelig påskefrokost

Å tilbringe halve dagen ved frokostbordet er noe vi bør gjøre oftere, og i hvert fall i løpet av påsken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du sikret deg mye egg, skal du prøve denne måten å konservere dem
Dagens rett

Har du sikret deg mye egg, skal du prøve denne måten å konservere dem

Saltede eggeplommer er en opprinnelig kinesisk tradisjon som gir en artig ingrediens til mange retter - som denne thai-inspirerte salaten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken