Orgeat sirup
Foto: bhofack2

Orgeat sirup

En god og velbalansert sirup som med fordel kan brukes i drinker, kaffe og desserter.

Fremgangsmåte

  1. Ha mandlene i en bolle og dekk med kaldt vann. La stå io 30 minutter. La vannet renne av. Ha mandlene i en pose og rull et kjevle over for å knuse dem. Alternativt bruk mandelkvern (som til marsipan) eller kjør dem i en foodprocessor. Tilsett gjerne litt vann. Det skal bli en fin jevn masse.
  2. Ha mandelmassen i en stor bolle og tilsett 8 dl vann. La stå i to timer.
  3. Legg et fuktig og rent håndkle over en trakt og hell mandelblandingen over. Klem håndkleet for å få ut de siste dråpene.
  4. Ha mandelmassen tilbake i mandelvannet. La stå en time og gjenta prosessen. Gjør alt en tredje gang. På denne måten får du ut alle de gode oljene fra mandlene.
  5. Hvis du har dårlig tid, kan du varme opp vannet til 50°C . Det reduserer bløtetiden til 15 minutter.
  6. Hell mandelvannet i en kjele, tilsett sukker og la småkoke ved svak varme mens du rører.
  7. La væsken avkjøles i 15 minutter og tilsett deretter vodka eller brandy samt appelsinsblomst- eller rosevannet.
  8. Avkjøl.

Hell i en rengjort flaske og oppbevar i kjøleskap.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Når hvitvinene fra denne produsenten kommer til Norge, forsvinner de som dugg for sola
+
Godbiter i pollisten

Når hvitvinene fra denne produsenten kommer til Norge, forsvinner de som dugg for sola

Det vil si om de legges ut i bestillingsutvalget uten kvotering. Men fortvil ikke, det finnes noen helt unike vellagrete alternativer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne pinot noiren er ikke bare et kupp, men også unik
+
Ukens vin

Denne pinot noiren er ikke bare et kupp, men også unik

At det lages god pinot noir, som også er rimelig, utenfor Burgund, er ingen nyhet. Men det er sjelden at pinotdruer fra Burgund blandes med druer fra Cahors.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gresskar er mer enn bare pynt
Guide

Gresskar er mer enn bare pynt

Er du usikker på historien bak halloween eller lurer på hva du skal bruke gresskarene til? Apéritif gir deg svarene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stor norsk oppmerksomhet i verdens bartopp

To og en halv norsk bar blant verdens 100 beste barer, er en bragd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er nå vi trenger dette: Slik lager du moussaka, gresk salat og tzatziki
Dagens rett

Det er nå vi trenger dette: Slik lager du moussaka, gresk salat og tzatziki

Tankene flyr til solvarme strender, kalde drinker og andre gode ferieminner i det vi serverer en av de store greske klassikerne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rioja har mer enn bare vin i verdensklasse å by på. Denne stjernerestauranten er ikke uventet blitt veldig populær
+

Rioja har mer enn bare vin i verdensklasse å by på. Denne stjernerestauranten er ikke uventet blitt veldig populær

Restaurant Nublo har på kort tid blitt en attraksjon i Haro, Riojas vinhovedstad, med sin puristiske nakne, men også smakfulle kjøkkenfilosofi samt brede utvalg av lokale viner.

Les hele saken