Chick with a kick

Fremgangsmåte

Del opp chilien i biter og ha den sammen med jordbær og vaniljesukkerlaken i en cocktailshaker.

Knus dette godt sammen med en morter eller liknende til du får en fin mos.

Tilsett rom, Chambord og sitronjuice og fyll shakeren ¾ full med is.

Rist godt sammen og sil over i et avkjølt cocktailglass. Det gjør ingenting om noe av fruktkjøttet er igjen i drinken.

Pynt cocktailen med et hjerte av chili til Valentines eller en hel chili over kanten av glasset.

Tips: Gommesirup er det samme som en konsentrert sukkerlake, og du kan lett lage en vaniljesukkerlake ved å varme opp en kopp vann med en kopp sukker til sukkeret er smeltet. Splitt en vaniljestang på langs og skrap ut frøene med en knis. Ha stangen og frøene i sukkerlaken når sukkeret er smeltet - la avkjøle helt.

Råvarer:

Sendt inn av Terese Storebø Østervold, Contra Bar, Bergen

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fiskegryte med smak av norsk eplesider
Dagens rett

Fiskegryte med smak av norsk eplesider

Vi kombinerer to av våre beste råvarer i denne retten - fersk fisk og epler - både i fast og flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken