Buffalo Trace Old Fashioned
Foto: MarianVejcik

Buffalo Trace Old Fashioned

Dette er bourbonprodusenten Buffalo Trace sin egen vri på Old Fashioned.

Fremgangsmåte

  1. Legg en sukkerbit og noen dråper bitter i et rocksglass.
  2. Knus sukkeret og tilsett 2,5 cl Buffalo Trace og 5 isbiter.
  3. Rør i 30 sekunder.
  4. Tilsett ytterligere 2,5 cl Buffalo Trace og 5 isbiter til.
  5. Rør i ytterligere 45 sekunder.
  6. Bruk en bit appelsinskall som garnityr. 

Tips til videreutvikling av denne drinken: 

Når du lager en cocktail med Buffalo Trace, er det viktig å velge ingredienser som komplementerer
og forsterker dens naturlige smaksnoter. Her er noen ingredienser som fungerer godt med whiskyen:
• Karamell: En karamellsirup eller likør kan få frem karamelltonene i whiskyen og tilføre et snev av
sødme.
• Vanilje: En vaniljesirup eller en dæsj vaniljeekstrakt kan forsterke vaniljetonene i whiskyen.
• Eik: Et snev av bitter, for eksempel angostura eller appelsinbitter, kan få frem eiksmakene og gi
dybde til cocktailen.
• Frukt: Ingredienser som plommer, epler eller pære, kan forsterke whiskyens subtile fruktnoter og
tilføre en eksotisk frisk smak.
• Krydder: Ingredienser som ingefær, kanel eller allehånde kan utfylle de krydrede tonene i whiskyen
og gi en varm, beroligende smak.
• Kaffe: Bitterheten og fylden til kaffe kan komplementere sødmen og eikesmaken i whiskyen, og
skape en harmonisk balanse av smaker. Du kan bruke kaffelikør, kaldbrygget kaffe eller til og med
espresso for å tilføre kaffesmaken.

Andre oppskrifter på Old Fashioned.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Buffalo Trace

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025
Matkurs og vinkurs
Vinmesse 07. mai i Oslo

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025

Bli med på en smakfull vinopplevelse hvor du får smake viner fra noen av verdens beste rieslingprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken