Americano drinkoppskrift
Foto: Julie H. Amundsen

Americano drinkoppskrift

Denne varianten av drinken er komponert av den kjente bartenderen Chris Grøtvedt. Veldig enkel å lage, men smaker fantastisk godt.

Ingredienser

3 cl Campari
3 cl søt vermut
Toppes med Club Soda

 

Fremgangsmåte

Fyll et høyt glass med isbiter. Tilsett Campari og vermut. Topp med soda. Pynt med en appelsinskive eller -skall. 

Tips: Vermut kan variere veldig i smak og stil. Til denne drinken anbefales en med fylde. Antica Formula er en favoritt. 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Forsiden akkurat nå
Med dette til middag rydder du opp i brødkurven
Dagens rett

Med dette til middag rydder du opp i brødkurven

Gammelt brød har en tendens til å hope seg opp, men det skal altså ikke kastes, for til denne middagen trenger du brød både i suppa og til brødkrutongene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg

Samtlige er gode gamle kjenninger som i denne årgangen har fått ekstra mye sjarm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til taco
Mat og vin i kombinasjon
Vin til taco

Slik velger du vin til taco

Fredagstacoen har har nesten blitt hellig her i Norge, og mange koser seg kanskje med et glass vin på fredagskvelden. Hvilken vin velger vi da til taco?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
+

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant

Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mexico: Maten som overlevde europeerne fortsetter å sette preg
+

Mexico: Maten som overlevde europeerne fortsetter å sette preg

Førcolumbianske mattradisjoner er en av grunnpilarene i det meksikanske kjøkkenet. Samtidig er det en gastronomi som fortsatt lever i beste velgående i sin opprinnelige form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Quintonil er Mexico bys beste restaurant og et fyrtårn for dette gastronomiske mekka
+

Quintonil er Mexico bys beste restaurant og et fyrtårn for dette gastronomiske mekka

Mexico by er en av verdens mest mangfoldige gastronomiske metropoler. I bunnen for byens restauranter ligger engasjementet for tradisjonell meksikansk mat. Noen med en stor porsjon kreativitet og nytenkning. Deriblant Quintonil og Sud777.

Les hele saken