Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 3. september i Oslo

Winemakers Dinner: Smak det beste fra Veneto til en elegant 5-retters meny på ærverdige Nedre Foss Gård
Foto: (PhotoLightRoom by Rafal Nowak (PhotoLightRoom by Rafal Nowak (Photographer) - [None])

Winemakers Dinner: Smak det beste fra Veneto til en elegant 5-retters meny på ærverdige Nedre Foss Gård

Det skapes smaksminner denne kvelden når viner fra en av de toneangivende "amaronefamiliene" serveres til en svært så innbydende meny hos Nedre Foss Gård.
06 Mai 2019 - 12:10

Vest for Venezia finner vi et av verdens, og Italias, aller mest berømte vinområder, Veneto. Her lages det  vin vi nordmenn elsker, som innsmigrende valpolicellaer, fyldige ripassoer, søte reciotoer og ikke minst mektige amaroner. Denne kvelden får du smake noe av det aller ypperste Veneto har å by på når vinmaker Riccardo Tedeschi,  fra vingården med samme navn, tar meg seg noen fantastiske viner til vakre Nedre Foss Gård, deriblant en amarone fra 1998.

Vinmaker Riccardo Tedeschi

Det er ikke hver dag du får muligheten til å smake 20 år gammel amarone, og vi kan love deg at du har noe veldig godt i vente.

Tedeschi har produsert vin i Valpolicella i snart fire århundrer. Og opp i gjennom årene har den ene vinmarken etter den andre bidratt til en kontinuerlig økning i familien Tedeschis anerkjennelse, prestisje og respekt. I noen tilfeller til en så stor grad at familiemedlemmer har blitt håndplukket til å fylle ulike politiske og religiøse roller i Italia.

Likefullt har vindyrkingen alltid stått som det sentrale, som familiens stolthet – og deres sanne mening i livet. Det familiedrevne vinhuset har stor respekt for tradisjoner, men har også gjennom nytenkning og innovasjon vunnet mange hjerter hos oss som er litt ekstra glade i Veneto. 

Les mer om Tedeschi her

  Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

"Amaronefamiliene" kalles den eksklusive sammenslutningen av tretten familier som ønsker å sikre kunnskap, og garantere høy kvalitet og ekthet i sine viner. Frivillig har de forpliktet seg til ekstra strenge produksjonkrav  for å kunne garantere for denne ekstra kvaliteten. Krav som blant annet består i grundig utvelgelse av druer under innhøsting, ekstra lang tørkeperiode for druene, og høy kvalitet på fatene som vinen lagres i.

Klassisk eleganse og høy kvalitet kan også forventes i det du trer inn i Nedre Foss Gård. Det ligger historie og tradisjon i veggene til restauranten som har utmerket seg som en av de beste i Oslo. Kjøkkensjef  Mats Valuen har spesialkomponert en meget lekker meny til kveldens syv viner. Smak det beste av det beste denne kvelden sammen med mange andre mat- og drikkeglade gjester. 

Her kan du lese mer om Nedre Foss Gård

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Innhold

 

Gå ikke glipp av denne utrolige middagen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse

Endringer kan forekomme
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her