Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 3. mars i Oslo

Winemakers Dinner: Rioja møter moderne spanske smaker på restaurantfavoritten Bon Lio

Winemakers Dinner: Rioja møter moderne spanske smaker på restaurantfavoritten Bon Lio

Vi kan love deg en minneverdig spansk-aften.
28 Oktober 2019 - 11:50

Cune er å regne som en av Riojas, og Spanias aller mest kjente produsenter, og det er ikke uten grunn. De har produsent viner av svært høy kvalitet helt siden 1879. I dag eier de hele 545 hektar med vinmark trygt plassert i de svært ettertraktede områdene mellom Rioja Alta og Rioja Alavesa. I dag drifter Cune Imperial, Vina Reale og Contino.

Les mer om Cune her og her 

Carlos Delage Foto: 

Vinhuset har i alle år vært kjent for sitt fokus på kvalitet i alle ledd, og deres kombinasjon av tradisjonell vinifikasjon med innovasjon har bidratt til husets status som en av stjernene fra Rioja. Vinene er også kjent for å være svært lagringsdyktige i riktige årganger.

Les hva Apèritif mener om Cunes viner

Fra Cune denne kvelden kommer Carlos Delage. Med seg i kofferten tar han med seg lekre godbiter fra både Cune og Contino. I tillegg får du som gjest muligheten til å smake en helt unik vin. Cune har produsert Spanias første vin fremstilt av druer som har blitt påvirket av edelråten botrytis. Denne lekre søtvinen gjør kvelden komplett når den kan nytes til Bon Lio's deilige Crema Catalana.

Her kan du lese mer om Bon Lio

Restaurantfavoritten Bon Lio flyttet i høst sitt lille krypinn på Frendensborg til nye større lokaler i Millsgården på Grünerløkka. Kjøkkensjef Cato Pedersen Wara og hans team har bevart den lekene tilnærmingen til restaurantopplevelsen som i løpet av de siste 5 årene har gjort Bon Lio til en publikumsfavoritt.  Denne kvelden  kan det forventes norske råvarer og spennende spanske smaker i det som kan kalles Oslos mest gjestmilde atmosfære. 

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her