Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Oslo, Torsdag 28.oktober

Winemakers Dinner, Ekstramiddag. Opplev Argentinas viner til en eksklusiv 5-retters på Nedre Foss Gård

Winemakers Dinner, Ekstramiddag. Opplev Argentinas viner til en eksklusiv 5-retters på Nedre Foss Gård

Argentinsk vin inntar Nedre Foss Gård denne torsdagen for å leke med smøksløkene våre
27 Juli 2021 - 12:07

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Grunnet stor pågang og interesse for denne har Aperitif og Wines of Argentina bestemt seg for og avholde denne middagen en gang til nå som høsten har kommet over oss.

Mendoza-vineyards.JPG [2.26 MB]
Argentinske vinmarker

Argentina er kjent for sine røde viner som sparker fra seg med peprighet og intensitet, litt som den Latinamerikanske folkesjelen. Denne torsdagen skal du få smake hvorfor vinene har fått dette gode ryktet, men du vil også få se mangfoldet som finnes i landet, som for eksempel i en elegant pinot noir. Vi kommer i tillegg til å smake en hvitvin gjort på Malbec som hører sjeldenhetene til.

Phil Crozier 2.JPG [314.25 KB]
Phil Crozier.

Et godt og representativt utvalg er nøye plukket ut av Phil Crozier. Phil er født og oppvokst i England og har bakgrunn fra den engelske prestisjefylte restaurantkjeden Gaucho. Han er ambassadør for Wines of Argentina, og har stor kunnskap om Argentinas druer, terroir og mikroklima, og som hans stedfortreder kommer Kristine Sandsleth til å guide oss gjennom denne middagen.

Dette arrangementet er et samarbeid mellom Wines of Argentina, Den Argentinske Ambassade og Apéritif. Middagen er Den Argentinske ambassadens feiring av deres vinkultur i Norge.

Hvis du lurer på hva Argentina har å tilby, så får du tilfredsstilt nysgjerrigheten din denne kvelden. Et land med 400 års vinhistorie der både den gamle og nye måten og lage vin på har vært velkommen. En aften der kjøkkensjef på Nedre Foss Gård har komponert en fabelaktig og sesongbetont meny med kveldens tema som inspirasjon. Vi kan garantere at du får en kveld du vil huske.

Meny Nedre Foss Gård Argentina.jpg [56.54 KB]

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her