Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 14. februar i Fredrikstad

Winemakers Dinner: Hete smaker når kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad på årets mest romantiske dag

Winemakers Dinner: Hete smaker når kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad på årets mest romantiske dag

Spania møter Spania. Det blir fyrrige smaker og friske bobler en valentinsdag verdig når en av Spanias desidert beste cavaprodusenter, Juvé y Camps, inntar Delicatessen i Fredrikstad.
19 Januar 2022 - 13:25
Husk at du som abonnent på Mat & Vinklubben får rabatt på denne middagen.
Du blir abonnent her

Delicatessen - tapasbaren fremfor noen- har virkelig tålt tidens tann og har fra oppstart av fokusert på spanske råvarer, hvilket gjør dem til spesialister i sitt marked. De startet opp allerede i 1999, og 20 år etterpå, i 2019, ekspanderte de til Fredrikstad og åpnet opp sin mest moderne avdeling der kokkene holder på det tradisjonelle spanske, og samtidig setter sin moderne vri på rettene. I dempet belysning får du små smakseksplosjoner som skaper minner du vil snakke om i ettertid.

 Skjermbilde.JPG [139.59 KB]

Her kan du se hva Apéritif mener om vinene fra Juvé y Camps

iStock-1002798436.jpg [940.30 KB]Til et spansk kjøkken kreves spanske bobler. Juvé y Camps er en legendarisk produsent fra Sant Sadurní d’Anoia, vest for Barcelona, som holder høyt nivå. Etter at Europa ble angrepet av phylloxeralusen, bestemte vinhuset seg for å lage sunnest mulig vin, og dermed var en biodynamisk spire født. Vi snakker altså om en familie med over hundre års tradisjon bak seg. I dag får alle vinene ligge minst 12 måneder på bunnfallet for å gi dem enda mer kompleksitet og smak. Deres toppvin ved navn Gran Juvé y Camps har fått ligge så lenge som 42 måneder før den slippes for oss. Disse boblene skal du og ditt følge selvfølgelig få oppleve denne kvelden, samt en rosé som kjennetegnes av den mest delikate moussen i manns minne.

Dette er en gyllen mulighet til å utvide vinhorisonten og få nye spanske favoritter i romantiske omgivelser. Juvé y Camps er ikke kjent for å lage søte musserende viner, så vi skeier også ut med et glass portvin som seg hør og bør på 14. februar.

Bendik Kristiansen fra Heritage Wines vil være vår historieforteller denne kvelden.  

Bruk valentinsdagen på å innta høy kvalitet fra Spania, både i matveien og drikkeveien, og kjenn på at forholdet føles litt rikere etterpå.

iStock-1294409765.jpg [343.40 KB]

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern, har begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med, og det vil sikres avstand mellom bordene. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Meny Delicatessen X Fredrikstad.jpg [54.05 KB]
Kveldens meny, endringer kan forekomme

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her