Gjennom flere hundre år har Tyskland vært verdensberømte for sine viner, og i dag er de mest kjent for sine viner laget av den kanskje flotteste hvitvinsdruen av alle – nemlig riesling.
Smak mangfoldet og elegansen
Til denne fantastiske 5-retters vårmenyen får du smake 9 elegante rieslinger, og du får en muligheten til å bli kjent med viner fra Rheingaus historisk sett mest berømte vinmarker som Berg Schlossberg, Berg Rottland og Berg Kaisersteinfels.
Denne kvelden får vi besøk av den premierte vinmakeren Johannes Leitz fra Weingut Leitz.
(NB! Den opprinnelig oppsatte vinsmakingen med Johannes Leitz 5. mai er med dette endret til middagsarrangement)
Han vil lære deg om den spennende historien og særtrekkene ved de forskjellige vinene fra Rheingau, og hvorfor vinene fra dette området er som skapt for kveldens 5-retters meny signert kjøkkensjef Daniel Karlsson og hans team ved Klosteret restaurant.
Dette får du oppleve: Eksklusiv middag med 9 delikate rieslinger fra Rheingau.
Matservering: Ja – Vårinspirert 5-retters meny med en søt avslutning.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Johannes Leitz, vinmaker Weingut Leitz.
Kursets språk: Engelsk.
Dato og tid: Mandag 5. mai 2014, kl. 18.00 – ca. 22.00.
Sted: Klosteret Restaurant, Fredensborgveien 13, 0177 Oslo.
Pris: kroner 995 pr. person.
Avbestillingsfrist: 01.05.14 kl. 23.59.
Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no. Spørsmål? Send en mail.
Meny
Weingut Leitz Winemakers Dinner - Klosteret Restaurant 5. mai 2014
* Apéritif Rheingau Riesling trocken 2012 ** Tyske hvite asparges med hollandaise
Rüdesheimer Berg Rottland Riesling trocken Qba 2012 ** Kamskjell fra Hitra med ponzudampet nykål og gulrotpuré tilsmakt syltet ingefær
Magic Mountain 2012 Magic Mountain 2004 *** Urtebakt økologisk laks med primører vendt i ramsløkolje
Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.
Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.