Matkurs og vinkurs

Winemaker's Dinner i Oslo 26 mars

Winemaker's Dinner: Smak 5 engelske musserende viner til Bokbackas eksklusive meny

Winemaker's Dinner: Smak 5 engelske musserende viner til Bokbackas eksklusive meny

Britisk musserende er i vinden som aldri før. Denne kvelden får du muligheten til å smake 5 elegante musserende viner fra en britisk pionér.
01 Januar 2020 - 10:28

COVID-19

Det er endelig blitt mulig for oss å gjennomføre Winemakers Dinner som skulle funnet sted på Bokbacka 26. mars. Middagen er flyttet til torsdag 27. august 2020. Tidspunkt er kl. 18:00 – ca 21.00

Informasjon har blitt sendt til alle deltakere på e-post. Velkommen til en hyggelig  og trygg Winemakers Dinner!

Ridgeview er en av de fremste representantene for engelsk musserende vin. Grunnlagt av familien Roberts ved South Downs i East-Sussex i 1995, er Ridgeview en av de aller første produsentene av britisk musserende vin. Ridgeview har vært helt avgjørende for utviklingen av britisk musserende og er en av produsentene som plasserte britisk musserende vin på verdenskartet.  

South Downs kjølige klima og kalkrike jordsmonn har vist seg utmerket for de tre tradisjonelle champagnedruene, pinot noir, pinot meunier og chardonnay som Ridgeview lager musserende vin av. Deres vinmarker er plantet med lik mengde av disse druene, men blandingsforholdet varier fra cuvée til cuvée. For å kunne ha et rikt utvalg under blandingsprosessen blir det produsert 77 forskjelle cuvéer med basevin. Ridgeview lagrer også sin reservevin årgang for årgang, slik at blandingsmulighetene øker. Dette tillater produksjon av mest mulig komplekse viner.

Britene puster franskmennene i nakken når det kommer til raffinement i boblene

Ridgeviews vinmaker ved South Downs, East Sussex

I løpet av sine nå 25 år med produksjon har Ridgeview høstet lovord og priser for sine delikate musserende viner. Allerede i 2010 vant Ridgeview den gjeve prisen ‘Best Sparkling Wine in the World, Decanter 2010’. I konkurransen slo produsenten fra East-Sussex fem konkurrenter fra Champagne, deriblant Tattinger Prèlude NV, Charles Heidsieck Millésime 2000 og Thienot's Brut Rosé NV. Ridgeview er også stolt leverandør for 10 Downing Street og det britiske Kongehuset. Med så adelige tilhengere er det helt klart at vi har en fortryllende aften i vente.

Brandon Barnham Foto: Julia Claxton

Det er Brandon Barnham fra Ridgeview som skal geleide oss igjennom denne herlige kvelden hvor du vil få smake hele 5 deilige viner fra Ridgeviews portefølje. Brandon har blant annet med seg Blanc de Noirs som enda ikke er tilgjengelige på det norske marked. Til disse lekre vinene har kjøkkensjef på Bokbacka Magnus Olbecker tryllet fram en meny av deilige norske råvarer. Bokbacka er i dag å regne som en av Oslos aller beste restauranter og  tilhører norgeseliten ifølge ærverdige White Guide. Denne kvelden står både blåskjell, svinetartar og torsk på menyen. Kombinert med Ridgeviews elegante musserende viner blir dette en av vårens største mat- og vinopplevelser. 

Gå ikke glipp av denne unike sjansen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skinkegrateng til middag kan alle lage
Dagens rett

Skinkegrateng til middag kan alle lage

En grateng rett fra ovnen er manges favoritt. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her