Wachau

Wachau, som generelt sett regnes for Østerrikes fremste region hva kvalitet angår, er ikke like overbevisende når druen er grüner veltliner.
Redaksjonen
24 August 2007 - 11:22

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. juli 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Wachau

+ (88p)
Prager Achleiten Grüner Veltliner Smaragd 2006
Weing. Prager
Østerrike - Wachau
Middelthon/Vinhuset - ca. kr 314,00 (75cl)
Kun Horeca
Terroir Wines
Farge og duft: Lys grønngul. Veldig innsmigrende duft med mye frukt og mineraler.
Smak: Svært rik fruktig anslag, stor druefedme, men balanseres relativt godt av syrene, sitter godt. (2006)
Bruksområde: Rike retter med lyst kjøtt.
Vurdering: En stor og rik vin som likevel er ganske så harmonisk. Best innen et par år. Godt kjøp. 88 p (2006)
Laget av: 100 % grüner veltliner

+ (87p)
Prager Grüner Weltliner Federspiel 2005
Weing. Prager
Østerrike - Wachau
45946 VSD - kr 172,10 (75cl)
Bestillingsutvalg
Terroir Wines
Farge og duft: Flott gul mot gyllen. Veldig god duft med fin frukt, blomster, røde epler, mineraler og pepper.
Smak: God fylde i anslaget, også god fasthet, flott syre, følger duften, god lengde. (2005)
Bruksområde: Hvit fisk eller lyst kjøtt med noe femde.
Vurdering: En deilig vin som holder fint et par-tre år til. Meget godt kjøp. 87 p (2005)
Laget av: 100 % grüner veltliner
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Prager Zwerithaler Grüner Veltliner Smaragd 2006
Weing. Prager
Østerrike - Wachau
Middelthon/Vinhuset - ca. kr 291,00 (75cl)
Kun Horeca
Terroir Wines
Farge og duft: Ung gulgrønn. Utsøkt mineralsk, blomster- og pepperpreget duft som også byr på fine frukttoner.
Smak: Fast i anslaget, fin fylde, gode syrer som frisker opp mot slutten, sitter lenge. (2006)
Bruksområde: Sjømat eller lyst kjøtt med kremet saus.
Vurdering: En rik vin som er best innen et par-tre år. Vel verd prisen. 87 p (2006)
Laget av: 100 % grüner veltliner

(86p)
Bäuerl Grüner Veltliner Federspiel 2006
Weing. Bäuerl
Østerrike - Wachau
49241 VSD - kr 146,60 (75cl)
Bestillingsutvalg
Trans Nordic Selections
Farge og duft: Ung lys gul. Fin frisk duft med kjølige aromaer, grønne pærer, epler, hvit pepper samt blomster.
Smak: Flott fasthet i anslaget, veldig god frukt og syre, god tørr og leskende finish. (2006)
Bruksområde: Allround, dog ikke for avanserte retter.
Vurdering: En svært harmonisk vin som er best innen et år. Meget godt kjøp. 86 p (2006)
Laget av: 100 % grüner veltliner
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd Weissenkirchner Achleiten 2003
Freie Weingärtner Wachau
Østerrike - Wachau
34864 Vectura - kr 179,20 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Gullgul. Moden duft med delikate toner, honning, mineraler.
Smak: Følger duften, sitter godt, behagelig syre som holder seg helt ut i finishen. (2003)
Bruksområde: Delikate retter med lyst kjøtt.
Vurdering: En moden vin som er best nå. Verd prisen. 85 p (2003)
Laget av: 100 % grüner veltliner
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Rudi Pichler Grüner Veltliner Smaragd Hochrain 2006
Rudi Pichler
Østerrike - Wachau
49319 VSD - kr 359,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Ung grønngul. Delikat, frisk og klassisk duft med gode mineraltoner, moden frukt og honning men også grønne epler.
Smak: Stort fyldig anslag, stor fedme, ok syre, en del alkohol og pepperpreg gir en veldig varm munnfølelse, sitter lenge men alkoholen er litt dominerende. (2006)
Bruksområde: Vanskelig å finne mat til. Litt showoff-stil.
Vurdering: Ekstremt rik vin som må serveres godt avkjølt. 85 p (2006)
Laget av: 100 % grüner veltliner
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Bestill her:

÷ (80p)
Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd 2003
Freie Weingärtner Wachau
Østerrike - Wachau
13894 Vectura - kr 138,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Gullgul. Litt utviklet duft med gul moden frukt og honning samt karamell.
Smak: Følger duften, veldig moden og litt tung, mangler friskhet og dør noe mot slutten. (2003)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: På vei mot slutten. Verd prisen? 80 p (2003)
Laget av: 100 % grüner veltliner
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 5 md. Lagring i store eikefat og 1 md. Flaskemodning.
Bestill her:

(65p)
Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel 2004
Freie Weingärtner Wachau
Østerrike - Wachau
11632 Vectura - kr 128,10 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Gul. Moden duft i tropisk retning.
Smak: Moden og voluminøs i frukten, men blir slapp og utiltalende på grunn av lite syre. (2004)
Vurdering: Siden den har mistet grepet etter så kort tid, er det grunn til å lure på om den har vært utsatt for feillagring. 65 p (2004)
Laget av: 100 % grüner veltliner
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

Kork-/flaskefeil

Knoll Grüner Veltliner Loibenberg Smaragd 2004
Weing. Knoll
Østerrike - Wachau
44102 VSD - kr 289,90(75cl)
Bestillingsutvalg
Best Buys International
Vurdering: Flaske-/korkfeil. (2004)
Laget av: 100 % grüner veltliner
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her