Det blir lite pizza og baconpølse å hente for publikum under ski-VM i Oslo til vinteren. Nå er menyen som skal mette folket i Holmenkollen og VM-sertifiserte restauranter i Oslo sentrum mellom 24. februar og 6. mars klar
- Vi legger vekt på at maten lages av norske råvarer, sier Jan Tonny Pedersen i Hamar Catering til NTB.
Tradisjonell matkultur går igjen som en rød tråd, og på Pedersens meny står fiskegryte, reinskav med grov mandelpotetmos og rørte tyttebær. Det blir også mulig å stille sulten med elgburger, mens det blir sveler, eplekake og lefser med sukker og kanel å få til dessert.
Styreleder Svein Aaser i ski-VM 2011 tror prosjektet «Norsk matprofil» kan bli en suksess.
- Norge har verdens beste kokker, og det er først og fremst våre gode råvarer som er med på å løfte dem opp på toppnivå, sier han.
Fiskeri- og kystdepartementet og Mat- og landbruksdepartementet bidrar med til sammen 18, millioner kroner til matprosjektet.
Rundt 10 000 mennesker skal bespises daglig i anlegget i Holmenkollen.