Vippet Franzén/Lindeberg ned fra tronen

Vippet Franzén/Lindeberg ned fra tronen

Her er Sveriges beste restaurant, i følge prestisjekåring.
05 Mars 2013 - 11:40

Møtet mellom Japan og Norden, intellektuell gastronomi og artisteri ga Esperanto prisen som Sveriges beste restaurant under White guides store kåring mandag.

Det lages mat på høyt nivå i Sverige om dagen. Det ble understreket av at seieren i ni av 14 kategorier gikk til spisesteder utenfor hovedstaden, fem av dem til Göteborg.

Den store vinneren hører imidlertid hjemme i Stockholm. Esperanto skjøv førsteplassen foran Franzén/Lindeberg ned fra tronen sistnevnte har sittet på de siste to årene.

- En gastronomi, som samvittighetsfullt og med en intellektuell tvist har videreutviklet sin egen stil til en prestasjon i ypperste verdensklasse – og som nå matches av en vin- og serviceopplevelse av ypperste klasse. Når det gjelder råvarer, teknikker og estetikk har kjøkkenet funnet alle broene mellom nordisk og japansk i et uovervinnelig artisteri som kan nytes med alle sanser, heter det poetisk i juryens begrunnelse, skriver svd.se – og ser framover mot Michelin-guidens stjernedryss 14.mars.

Bortsett fra sølvet i etter Esperanto i klassen for restauranter i internasjonal mesterklasse, gikk Franzén/Lindeberg tomhendte hjem fra kåringen mandag. I Sverige er det imidlertid allment kjent at stedet sikter mot sin tredje Michelin-stjerne, skriver nettstedet.

White Guide er en restaurantguide som hvert år tester og presenterer nærmere 800 restauranter i bokform, på nettet og i en app. Med et års mellomrom kårer guiden også Sveriges beste spisesteder.

LES OGSÅ: Noma-kokker åpner ny restaurant

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter
Dagens rett

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter

En fyldig salat som kan minne om en cæsarsalat, lager du raskt av ferdigstekt kylling - eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her