Finalistenes oppgaver var å komponere en treretters meny av årets utvalgte råvarer. Dette er rettene Borgan serverte:
Kylling Waldorf
Lun kyllingterrine med kyllinglever, steinsopp og tindvedrosiner, sprøtt kyllingskinn, artisjokk i fire variasjoner. Rødbet canneloni «Waldorf» fylt med eple og gran og toppet med sprø valnøtter, druer og selleri.
Reinsdyr med skogaroma
Reinsdyr «porchetta» med tunge, hjerte og furuaske, maltbakt skorsonerrot og sprøtt maltbrød. Fritert kantarellkrem med Selbu Blå, potetklubb med revet reinsdyrbryst, varm salat på potet, rosenkål, gulrot og syltet nepe. Hvit rotfruktcreme og skummet kremsaus med skogens smaker.
Pære, yoghurt og bjørk
Berlinerbolle fylt med pære og bjørkeskudd. Yoghurt og bjørkegele. Varm honningmarengs. Emulsjon på raps og yoghurt, pæresorbet, bløt pæregele, pæreskum «nitro». Hvit sjokolade stratos. Kandeliserte bjørkeskudd.