Drikke
Vinkurs 27. august i Oslo - Chablis og Sancerre på sitt beste

Vinkurs 27. august i Oslo - Chablis og Sancerre på sitt beste

Bli med på en vinsmaking utenom det vanlige idet vi smaker noen av Frankrikes beste hvitviner.
Redaksjonen
01 August 2012 - 17:25

Noen av verdens mest berømte og ettertraktede hvitviner kommer fra Frankrikes klassiske områder Chablis, Sancerre og Pouilly-Fumé.

Denne kvelden får du smake Chablis, Sancerre og Pouilly-Fumé på sitt aller beste og lærer mer om hva som gjør disse vinområdene så spesielle ved å bli med på denne unike smakingen.

Vi får besøk fra noen av områdenes mest berømte vinhus, Régnard og de Ladoucette, og smaker et godt utvalg av husets viner.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Verdens beste

Denne kvelden får du selv oppleve Frankrikes mest elegante hvitviner idet vi får besøk av Guillaume de Verdun fra vinhusene Régnard i Chablis og de Ladoucette i Pouilly-Fumé.

Han vil lede oss igjennom en smaking av 9 unike viner, deriblant supercuvéen Baron de L som regnes blant de beste sauvignon blanc-vinene i verden.

Foredraget holdes på engelsk.

 • FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Regnard">Les mer om Régnard og de Ladoucette her

 Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Régnard Chablis:

• Régnard Reserve Chardonnay, ca kr 230,- (spesialbestilling) 

• Régnard Chablis Grand Cru Grenouilles, ca kr 375,- (spesialbestilling)

De Ladoucette Sancerre og Pouilly-Fumé:

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Mandag 27. august 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 19.08.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Prestisjetungt og nyskapende

I 1787 kjøpte Comte Lafond eiendommen Château de Nozet med tilhørende vinmarker fra Kong Louis 15 sin uekte datter, og slottet har har vært i familien siden.

Etter noen vanskelige år i forbindelse med den franske revolusjonen bestemte familien seg for å reorganisere eiendommen og kjellerne, dette gjordr de med en slik suksess at Pouilly-Fumé skapte seg et navn innen kvalitet og ble Napoleons favoritt-hvitvin.

I 1972 overtok etterkommeren av Lafond, baron Patrick de Ladoucette, vinhuset i en alder av bare 20 år. Han var den første i familien som kun konsentrerte seg om vin, og satte i gang en rekke investeringer for å øke kvaliteten og mangfoldet i vinmarkene.

I 1975 skapte han en egen private reserve-vin fra Pouilly-Fumé, Baron de L. Vinen fikk raskt anerkjennelse for sin kvalitet og regnes i dag som blant de aller beste sauvignon blanc'er i verden.

Baron Patrick de Ladoucette har gjennom årene vært en av de mest innflytelsesrike personene når det gjelder viner fra Loire, og han har bidratt til å løfte kvaliteten og prestisjen til Pouilly-Fumé, Sancerre og Vouvray.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Tradisjonsrikt og moderne

Régnard er et tradisjonelt og prestisjetungt vinhus i Chablis, grunnlagt i 1860 av Zéphir Régnard.

Baron Patrick de Ladoucette kjøpte Regnard i 1984 og har videreført den tradisjonelle Regnardstilen samtidig som han har investert mye i moderniseringen av eiendommen.

De Ladoucette videreførte også sitt urokkelige fokus på høy kvalitet, og har blant annet valgt å klassifisere sin Grand Régnard som en vanlig Chablis til tross for at druene kommer fra mange av Chablis beste vinmarker.

Bli med på denne spennende smakingen!

Les hele historien til Régnard og de Ladoucette her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her