Gå ikke glipp av Rhône og Hermitage på sitt beste - meld deg på nå!
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
11 berømte viner og flere årganger Hermitage
Denne kvelden får du lære mer om hvor forskjellige de enkelte vinmarkene i Rhône kan være, om områdets særtrekk og du får selv smake hvorfor vinene fra dette omådet har blitt verdensberømte og ettertraktede.
Vi får besøk av Bertrand Michat fra Paul Jaboulet Aîné som vil ta deg med på en smaking av ikke mindre enn 11 elegante Rhône-viner.
Du får blant annet smake to helt unike og sjeldne hvitviner, nemlig deres Les Jalets Crozes Hermitage og ikke minst Le Chevalier de Stérimberg Hermitage.
Videre får du smake en rekke elegante rødviner de beste vinmarkene i Rhône, før du lærer mer om hvor stor forskjell årgangene kan ha i det du smaker hele tre årganger av deres La Petite Chapelle Hermitage.
Vi har en storslagen avslutning på kvelden også i det vi serverer to årganger av husets flaggskip, La Chapelle Hermitage!
Foredraget holdes på engelsk.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="jaboulet">Les mer om Paul Jaboulet Aîné sin spennende historie her
Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.
Denne kvelden får du smake følgende viner:
Hvite viner:
Røde viner:
Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene
Mer enn 170 år med tradisjoner
I 1834 begynte Antoine Jaboulet å dyrke vinranker i det fruktbare jordsmonnet i Hermitage, og iherdig arbeid og lidenskap for vinen ga raskt vin av ypperste kvalitet.
Det var Antoines sønn, Paul, som siden overtok vingården og som skulle gi navn til huset. Familien har siden den spede begynnelsen drevet huset etter tradisjonelle metoder.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Håndverket ikke glemt
I dag har huset ca 100 ha med vinmarker i noen av Rhônedalens beste områder, og har en gjennomsnittsalder på sine vinranker på hele 40 år. I de aller beste parsellene har de ranker som er opp til 80 år gamle, og som gir en utrolig konsentrasjon til vinene.
Fortsatt gjøres alt i vinmarkene for hånd, til og med innhøstningen, og selv de gamle håndvinsjene er fremdeles i bruk.
Vinene lagres i mellom ett til to år på eikefat i de gamle romerske sandstenstunnellene som finnes under Châteauneuf sur Isère, før de tappes på flaske for videre lagring.