Med sin friske, klare duft av mineraler og nyåpnede østers, har de knusktørre vinene fra Chablis fått stjernestatus i vinverdenen.
Smak Chablis på sitt aller beste og lær mer om hva som gjør dette vinområdet så spesielt ved å bli med på denne eksklusive smakingen.
Vi får besøk fra ett av Chablis' mest berømte vinhus, William Fèvre, og smaker et meget godt utvalg av husets viner.
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
13 elegante viner og flere årganger grand cru
Denne kvelden får du selv oppleve hvor forskjellige vinene fra dette området kan være i det Victor Papin fra William Fèvre leder oss igjennom en smaking av hele 13 unike viner.
Med tilsammen 80 parseller i Chablis, lager William Fèvre viner med vidt forskjellig karakter alt etter hva jordsmonnet gir til vinene.
Gjennomsnittsalderen til vinstokkene ved huset er godt over 40 år, og William Fèvre har igjennom årene sikret seg hele 16 hektar av de ettertraktede grand cru-klassifiserte parsellene.
På kveldens kurs får du smake husets klassiske Saint Bris, Petit Chablis og Chablis, samt ikke mindre enn fire enkeltvinmarks premier cru'er.
I tillegg får du smake hele seks grand cru-viner, hvorav deres Bougros Côte de Bouguerots i ikke mindre enn tre forskjellige årganger!
Foredraget holdes på engelsk.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="fevre">Les mer om William Fèvre her
Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.
Denne kvelden får vi besøk fra et av Chablis' mest berømte vinhus, William Fèvre.
Takket være fremsynthet på 1960-tallet har huset har den største andelen av grand cru-vinmarker blant alle vinhusene i området. Hele 16 av de totalt 100 hektarene med de aller beste vinmarkene i Chablis tilhører eiendommen.
Siden 1999 har vinmakeren ved huset, Didier Séguier, totalt forandret William Fèvres vinstil fra å ha et stort eikeinnslag, til at de i dag er blant de mest elegante chabliser du kan finne.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Unikt jordsmonn
Det er det kalkholdige jordsmonnet som gir vinene fra Chablis sitt helt spesielle særpreg. Dette kalklaget består til en stor grad av fossile østers fra den tiden da Chablis var dekket av hav.
Det er særlig gjennom eldre vinstokker på minst 20-30 år at man kjenner igjen det karakteristiske preget, og denne kvelden får du smake 13 viner fra vinstokker med en gjennomsnittsalder på 40 - 50 år.
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.
I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.
Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.
Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?
I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.