Vi får besøk fra ett av Chablis' mest berømte vinhus, William Fèvre, og smaker et meget godt utvalg av husets viner.
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
13 elegante viner og flere årganger grand cru
Denne kvelden får du selv oppleve hvor forskjellige vinene fra dette området kan være i det Victor Papin fra William Fèvre leder oss igjennom en smaking av hele 13 unike viner.
Med tilsammen 80 parseller i Chablis, lager William Fèvre viner med vidt forskjellig karakter alt etter hva jordsmonnet gir til vinene.
Gjennomsnittsalderen til vinstokkene ved huset er godt over 40 år, og William Fèvre har igjennom årene sikret seg hele 16 hektar av de ettertraktede grand cru-klassifiserte parsellene.
På kveldens kurs får du smake husets klassiske Saint Bris, Petit Chablis og Chablis, samt ikke mindre enn fire enkeltvinmarks premier cru'er.
I tillegg får du smake hele seks grand cru-viner, hvorav deres Bougros Côte de Bouguerots i ikke mindre enn tre forskjellige årganger!
Foredraget holdes på engelsk.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="fevre">Les mer om William Fèvre her
Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.
Denne kvelden får du smake følgende viner:
Premier Crus:
Grand Crus:
Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene
Revolusjonerende grand cru
Denne kvelden får vi besøk fra et av Chablis' mest berømte vinhus, William Fèvre.
Takket være fremsynthet på 1960-tallet har huset har den største andelen av grand cru-vinmarker blant alle vinhusene i området. Hele 16 av de totalt 100 hektarene med de aller beste vinmarkene i Chablis tilhører eiendommen.
Siden 1999 har vinmakeren ved huset, Didier Séguier, totalt forandret William Fèvres vinstil fra å ha et stort eikeinnslag, til at de i dag er blant de mest elegante chabliser du kan finne.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Unikt jordsmonn
Det er det kalkholdige jordsmonnet som gir vinene fra Chablis sitt helt spesielle særpreg. Dette kalklaget består til en stor grad av fossile østers fra den tiden da Chablis var dekket av hav.
Det er særlig gjennom eldre vinstokker på minst 20-30 år at man kjenner igjen det karakteristiske preget, og denne kvelden får du smake 13 viner fra vinstokker med en gjennomsnittsalder på 40 - 50 år.