Drikke
Vinkurs 14. mai i Oslo - Smak Chablis i verdensklasse

Vinkurs 14. mai i Oslo - Smak Chablis i verdensklasse

Bli med på et spektakulært vinkurs og smak 13 toppviner, deriblant flere årganger av elegante premier- og grand cru-chabliser.
Redaksjonen
08 Mai 2012 - 01:01

Med sin friske, klare duft av mineraler og nyåpnede østers, har de knusktørre vinene fra Chablis fått stjernestatus i vinverdenen.
 
Smak Chablis på sitt aller beste og lær mer om hva som gjør dette vinområdet så spesielt ved å bli med på denne eksklusive smakingen.

Vi får besøk fra ett av Chablis' mest berømte vinhus, William Fèvre, og smaker et meget godt utvalg av husets viner.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

13 elegante viner og flere årganger grand cru

Denne kvelden får du selv oppleve hvor forskjellige vinene fra dette området kan være i det Victor Papin fra William Fèvre leder oss igjennom en smaking av hele 13 unike viner.

Med tilsammen 80 parseller i Chablis, lager William Fèvre viner med vidt forskjellig karakter alt etter hva jordsmonnet gir til vinene.

Gjennomsnittsalderen til vinstokkene ved huset er godt over 40 år, og William Fèvre har igjennom årene sikret seg hele 16 hektar av de ettertraktede grand cru-klassifiserte parsellene.

På kveldens kurs får du smake husets klassiske Saint Bris, Petit Chablis og Chablis, samt ikke mindre enn fire enkeltvinmarks premier cru'er.

I tillegg får du smake hele seks grand cru-viner, hvorav deres Bougros Côte de Bouguerots i ikke mindre enn tre forskjellige årganger!

Foredraget holdes på engelsk.

 • FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="fevre">Les mer om William Fèvre her

 Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Premier Crus:

• William Fèvre Chablis Premier Cru Vaulorent 2009, kr 339,90 (spesialbestilling)
• William Fèvre Chablis Premier Cru Montmains 2009, kr 253,90 (spesialbestilling)

• William Fèvre Chablis Premier Cru Montée de Tonnerre 2009, kr 253,90 (spesialbestilling)
• William Fèvre Chablis Premier Cru Mont de Milieu 2007, kr 274,50 (spesialbestilling)

Grand Crus:

• William Fèvre Chablis Grand Cru Les Clos 2009, kr 508,50 (spesialbestilling)
• William Fèvre Chablis Grand Cru Les Preuses 2009, kr 458,00 (spesialbestilling)
• William Fèvre Chablis Grand Cru Vaudésir 2009, kr 469,60 (spesialbestilling)

• William Fèvre Chablis Grand Cru Bougros Côte Bouguerots 2009, kr 457,90 (spesialbestilling)
• William Fèvre Chablis Grand Cru Bougros Côte Bouguerots 2008, kr 457,90 (spesialbestilling)
• William Fèvre Chablis Grand Cru Bougros Côte Bouguerots 2007, kr 457,90 (spesialbestilling)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Mandag 14. mai 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 06.05.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Revolusjonerende grand cru

Denne kvelden får vi besøk fra et av Chablis' mest berømte vinhus, William Fèvre.

Takket være fremsynthet på 1960-tallet har huset har den største andelen av grand cru-vinmarker blant alle vinhusene i området. Hele 16 av de totalt 100 hektarene med de aller beste vinmarkene i Chablis tilhører eiendommen.

Siden 1999 har vinmakeren ved huset, Didier Séguier, totalt forandret William Fèvres vinstil fra å ha et stort eikeinnslag, til at de i dag er blant de mest elegante chabliser du kan finne.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Unikt jordsmonn

Det er det kalkholdige jordsmonnet som gir vinene fra Chablis sitt helt spesielle særpreg. Dette kalklaget består til en stor grad av fossile østers fra den tiden da Chablis var dekket av hav.

Det er særlig gjennom eldre vinstokker på minst 20-30 år at man kjenner igjen det karakteristiske preget, og denne kvelden får du smake 13 viner fra vinstokker med en gjennomsnittsalder på 40 - 50 år.

Les hele historien til William Fevre her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her