Castaño Monastrell 2013 (20501)er rett og slett en herlig vin med masse deilig parfymert mørk frukt. Den er saftig med et godt bitt. En super matvin til alt fra biff til gryter. Den egner seg også utmerket til rødvinskosen.
Ren og pur frukt
Den er dessuten et veldig godt uttrykk for monastrell. Denne varmekjære druen som trives så godt i Spanias innland, og som takket være høyden over havet i området Yecla (750 meter) og kalksteinsjorden får slik ren og pur frukt.
Les mer om monastrell og de ulike spanske områdene
I denne vinen er den da også bevart fullt ut, her er det ingen forstyrrende fataromaer.
En lekkerbisken av en søtvin
Produsenten Bodegas Castaño lager imidlertid flere utgaver med fatmodning, men det er ikke lenger noen tørre røde i salg via polet.
Det er derimot deres søte monastrell – en virkelig lekkerbisken av en søtvin som er enda mer kjøttfull enn sin tørre lillebror. Og som er produsentens aller mest kjente og anerkjente vin.
Den er laget av druer som en høstet et par-tre uker senere og har fått en runde i fat. Den er stofflig og konsentrert med stor, men likevel balansert sødme. En drøm til mørk sjokolade.