Vil skjenke fra kl. 08 på nasjonaldagen

Vil skjenke fra kl. 08 på nasjonaldagen

Alkohol ved frokosttid 17. mai? Oslo kommune vurderer ønsket fra utelivsbransjen.
26 April 2012 - 11:00

I Oslo får ikke serveringsstedene selge alkohol før etter klokken 12.00 på nasjonaldagen, men nå ber Hovedorganisasjonen Virke om endringer, skriver Aftenposten.

– 17. mai er en helt spesiell festdag hvor mange ønsker å starte dagen med en champagnefrokost, sier bransjedirektør Hilde Charlotte Solheim i Virke, som representerer aktører i serveringsbransjen.

I 1993 ble det bestemt at skjenkingen i hovedstaden skulle starte klokken 12.00 på søndager, helligdager og høytidsdager. Ifølge alkoholloven er det et absolutt alkoholforbud mellom klokken 03.00 og 06.00, med åpning for å servere drikke med lavere alkoholinnhold enn 22 volumprosent fra klokken. 06.00.

Ut over dette kan kommunene selv bestemme om de vil utvide eller innskrenke skjenketidene. Det betyr at det er mulig å starte alkoholserveringen tidligere på 17. mai.

Næringsbyråd Hallstein Bjercke forstår at mange ønsker utvidet servering.

– Jeg skal absolutt se på dette, men det blir neppe en endring allerede i år. Her må det en forskriftendring til, og det rekker vi ikke på tre uker, sier han til avisa.

Hilde Charlotte Solheim i Virke frykter ikke at det blir mer fyll som følge av utvidede skjenketider på nasjonaldagen.

– At folk går ut i stedet for å bli hjemme, bidrar til å kontrollere fylla. Utestedene har ikke lov til å skjenke mennesker som er overstadig beruset, så dermed skal man ha bedre kontroll på skjenkingen ute enn hjemme.

LES OGSÅ: Tøffere skjenkekontroll i Oslo

I Bergen starter alkoholserveringen på restauranter klokken 07.00 på 17. mai.

– Dette er begrunnet i gammel tradisjon. 17. mai er 17. mai, og da vil mange ha champagne til frokost. Vi har hatt det sånn i mange år, sier Gro Gaarder ved kontor for skjenkesaker i Bergen kommune.

I Kristiansand serveres det alkohol fra klokken 09.00 på 17. mai. Kommunen opplyser at de ikke har hatt noen problemer i forbindelse med champagnefrokoster.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her