Vil ha strengere krav til sushikokker

Vil ha strengere krav til sushikokker

– Er man flink til å fylle ut skjemaene, så er det lett å unngå grundige kontroller.
16 Juni 2013 - 16:08

– Når så mange restauranter får påpakning gang etter gang, så har ikke Mattilsynet strammet bra nok inn, sier Terje Burum til osloby.no.

Han er i dag leder for sushiavdelingen hos Sodexho AS, men begynte å selge sushi i Oslo allerede i 1996. Han har også arbeidet med sushi i både Japan og Thailand.

Nå reagerer Burum på avsløringene om dårlig renhold og dårlige råvarer blant Oslos shushisteder. Burum mener det er for enkelt å åpne en sushirestaurant.

LES OGSÅ: Tre sushirestauranter stengt på dagen

– Man må kunne faget og vite hva man driver med. Jeg har hørt om folk som har åpnet sushibar uten å ha tatt i en fisk en gang, sier han.

– Er man flink til å fylle ut skjemaene, så er det lett å unngå grundige kontroller.

Burum mener etterlyser flere krav og hyppigere kontroller - kanskje til og med betalt av bransjen.

Mattilsynet er ikke uenig i at det er litt for enkelt å selge sushi i Oslo.

– Vi kunne også ønsket oss formelle kompetansekrav til personer som skal starte sushirestaurant, sier Marit Kolle, seksjonssjef for Mattilsynets distriktskontor i Oslo til osloby.no.

Terje Burum tror ikke sushistedene egentlig er verre enn andre restauranter.

– Men sushi er mer sårbart fordi det er et høyrisikoprodukt. Så lenge det er lagd av en faglært, burde det ikke være det, sier Burum.

– Det jeg personlig legger merke til, er bruk av engangshansker. Det er bra så lenge det er brukt riktig. Men jeg ser at folk bruker hansker, tar på kassaapparatet og så lager mat. Da er hansker nesten større bakteriebomber enn fingre. Personlig spiser jeg ikke sushi på steder der de bruker engangshansker.

LES OGSÅ: Spiste sushi for 600 millioner

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her