– Når så mange restauranter får påpakning gang etter gang, så har ikke Mattilsynet strammet bra nok inn, sier Terje Burum til osloby.no.
Han er i dag leder for sushiavdelingen hos Sodexho AS, men begynte å selge sushi i Oslo allerede i 1996. Han har også arbeidet med sushi i både Japan og Thailand.
Nå reagerer Burum på avsløringene om dårlig renhold og dårlige råvarer blant Oslos shushisteder. Burum mener det er for enkelt å åpne en sushirestaurant.
LES OGSÅ: Tre sushirestauranter stengt på dagen
– Man må kunne faget og vite hva man driver med. Jeg har hørt om folk som har åpnet sushibar uten å ha tatt i en fisk en gang, sier han.
– Er man flink til å fylle ut skjemaene, så er det lett å unngå grundige kontroller.
Burum mener etterlyser flere krav og hyppigere kontroller - kanskje til og med betalt av bransjen.
Mattilsynet er ikke uenig i at det er litt for enkelt å selge sushi i Oslo.
– Vi kunne også ønsket oss formelle kompetansekrav til personer som skal starte sushirestaurant, sier Marit Kolle, seksjonssjef for Mattilsynets distriktskontor i Oslo til osloby.no.
Terje Burum tror ikke sushistedene egentlig er verre enn andre restauranter.
– Men sushi er mer sårbart fordi det er et høyrisikoprodukt. Så lenge det er lagd av en faglært, burde det ikke være det, sier Burum.
– Det jeg personlig legger merke til, er bruk av engangshansker. Det er bra så lenge det er brukt riktig. Men jeg ser at folk bruker hansker, tar på kassaapparatet og så lager mat. Da er hansker nesten større bakteriebomber enn fingre. Personlig spiser jeg ikke sushi på steder der de bruker engangshansker.
LES OGSÅ: Spiste sushi for 600 millioner