Vil ha alternativ julemat

Bodø-kokken Espen Moe mener folk i byen har blitt mer kontinentale i matfatet når de stiller på julebord.
Redaksjonen
18 November 2008 - 15:00

- Det er jo fortsatt noen som ønsker tradisjonell julemat som lutefisk, ribbe og pinnekjøtt, men vi merker også at matvanene på julebord er noe endret. På Svendgårds er det fortsatt mange som etterspør lutefisk, men de som kommer til LystPå bestiller gjerne tapas eller sushi til sine julebord. Mitt inntrykk er at folk går mer bort fra den tradisjonelle julematen, og har blitt mer kontinentale i sine matvaner, sier Espen Moe til an.no.
 
Moe er med på å drive både Svendgårds og LystPå i Bodø.
 
Ikke enig
Men driftssjefen på Blix, Martin Fagermo, er ikke helt enig.
 
- Noen etterspør riktig nok alternativ mat som tapas og mat fra texmexbuffeten hos vår catering, men det er ikke noen økning der i forhold til tidligere. På julebordene vil flestparten fortsatt ha tradisjonell julemat, og spesielt da lutefisk, sier Fagermo.
 
Selv om restaurantene begynner å bli fylles opp i julebordsesongen, er Espen Moe spent på hvordan finanskrisen virker inn.
 
Legger grunnlaget
- For oss er julebordsesongen med på å legge grunnlaget for driften resten av året, og av den totale omsetningen i løpet av et år kommer rundt en tredjedel av det på denne tiden av året. I år er vi spent på hvordan finanskrisen virker inn lokalt. Kanskje blir det slik at de som tidligere har reist utenbys for å arrangere julebord, holder seg i byen i år, undrer Moe.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her