Sist onsdag hadde et stort pressekorps fra hele verden tatt turen til Åland for å ta de berømte champagneflaskene som hadde ligget på 47 meters dyp i nesten 200 år, nærmere i øyesyn. Da redningsaksjonen var avsluttet, hadde dykkerne hentet opp 168 flasker. Samtlige flasker er omkorket, og noen var så ødelagt at det ikke lot seg gjøre å redde dem.
Noen utvalgte journalister, deriblant Apéritifs redaktør, Aase E. Jacobsen, fikk muligheten til å smake på innholdet fra to av flaskene. - Juglin/Jacquesson var i starten veldig rustikk rent aromamessig, men åpnet seg mer og mer med luft. Men det er først og fremst smaken som gjør seg bemerket, for den har en imponerende ungdommelig frukt dominert av aprikos og appelsinskall. Ettersmaken er lang. Syren er frisk og god, og balanserer den uttalte sødmen godt, forklarer hun.
Med en restsødme på minst 50 gram sukker er det snakk om en champagnestil som er utdatert for lengst. Den søte champagnen var for øvrig en spesialitet for det nordiske, baltiske og russiske markedet på 17-1800-tallet. Og Juglin/Jacquesson samt Veuve Cliquot var de eneste som satset på denne nisjen da konkurransen på det langt "tørrere" britiske markedet ble for tøff.