Drikke
Varsler søksmål om inndragning av skjenkeløyve

Varsler søksmål om inndragning av skjenkeløyve

Det toppet seg for ledelsen av utestedet Hall Toll da de mottok varsel om inndragning av skjenkebevillingen.
Aase E. Jacobsen
17 September 2014 - 16:14

Daglig leder ved Hall Toll, Lavrans Gjønnes, mener beslutningen er tatt på feil grunnlag, melder www.rogalandsavis.no. Nå er Gjønnes villig til å teste beslutningen i retten.

Rammer hardt

Det er det mye omtalte prikksystemet som benyttes av Stavanger kommune overfor byens skjenkesteder som vekker harme blant byens serveringssteder.

Flere har i senere tid uttrykt stor misnøye, og mange har påpekt at prikksystemet ikke fungerer som tiltenkt. Serveringsstedene Cementen og Champ har allerede fått sin skjenkebevilling inndratt på grunn av prikkbelastning.

I mars fikk Hall Toll et brev om at bevillingen for andre etasje vil bli inndratt i tre uker. Årsaken er at skjenkekontrollørene hadde notert ned for mange prikker. Noe som provoserer daglig leder sterkt:

– Vi føler oss mildt sagt urimelig hardt straffet. Hvis skjenkekontrollørene og politikerne i Stavanger kommune tolker regelverket riktig vil det være umulig å drive et utested i Stavanger, sier Gjønnes til Rogalands Avis.

Feiltolker lovverket

Gjønnes får støtte av styreleder Trond Jacobsen som er villig til å gå rettens vei.

– Det som er helt sikkert er at dette vedtaket i første omgang vil bli klaget inn til fylkesmannen. Hvis de er av samme oppfatning som Stavanger kommune, er vi innstilt på å ta dette vedtaket til retten, sier Jacobsen til RA.

Dersom de vedtaket blir stående vil Gjønnes og Jacobsen måtte vurdere å stenge Hall Toll.

Deres advokat, Ann Mari Risvoll Winterhus-Fjeld i Deloitte mener kommunen feiltolker lovverket. Grunnlaget var en rapport som førte til at stedet hadde fått prikker, som følge av at fire åpenbart berusede personer hadde oppholdt seg i lokalene under en kontroll i desember.

– I den rapporten står det at skjenkekontrolløren hadde oppdaget disse personene før vaktene på Hall Toll, sier Winterhus-Fjeld til Rogalands Avis.

Advokaten viser til at det ikke finnes noen hjemmel i alkoholforskriften som tilsier at skjenkekontrolløren kan dele ut prikker selv om de oppdager åpenbart berusede personer i lokalet før vaktholdet.

Oppfylte kravene

Det som i realiteten skjedde da Hall Toll fikk de ubehagelige prikkene, var at fire åpenbart berusede personer ble geleidet ut av lokalene av stedets vakter i påsyn av skjenkekontrolløren.

– Rapporten viser at kontrolløren observerte at vaktene fjernet fire mennesker fra lokalet. Det er lagt til at responstiden var på henholdsvis null, tre, fem og syv minutter. Etter mitt skjønn er denne reaksjonstiden i kategorien meget rask. Pliktene til Hall Toll ble ved disse tilfellene oppfylt til punkt og prikke, sier Winterhus-Fjeld.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her