Matkurs og vinkurs

Vinkurs i Oslo 7. oktober

Jura er Frankrikes hotteste område, og du får muligheten til å smake 10 lekre viner. Deriblant en eksklusiv magnum
Foto: (pixdeluxe)

Jura er Frankrikes hotteste område, og du får muligheten til å smake 10 lekre viner. Deriblant en eksklusiv magnum

Det blir en helaften uten like når Domaine Rolet tar med seg svært spennende viner. Du får en unik mulighet til å smake tre nyheter som ikke har vært tilgjengelig på polet før, der i blant en magnum fra 2003.
12 Juni 2019 - 12:54

Noen mil øst for Burgund, ved foten av Alpene og den sveitsiske grensen, finner vi Frankrikes minste, men kanskje det mest varierte og vakreste vinområde - Jura. Til tross for sin størrelse har området mye å by på, noe som har gjort Jura til Frankrikes desidert hotteste vinområde.  Vinene her ifra holder høy kvalitet, og det er flere spennende druer og vinstiler å oppdage. Denne kvelden får du selv oppleve Juras forlokkende sjarm igjennom denne smakingen av hele 9 attraktive viner av topp kvalitet. 

Her kan du lese mer om Jura-regionen 

  Foto: Serge CHAPUIS

Domaine Rolet er med sine 63 hektar,  fordelt på Arbois, Côtes du Jura og L'Étoile, en betydelig aktør i Jura. Halvparten av deres produksjon er rødvin, og Rolet har vært en forløper for enkeltdrueviner av områdets mange unike druesorter. Oppmerksomheten overfor enkeltvinmarker, små volum og optimal modning av druene har gitt produsenten et sterkt omdømme for kvalitet for hele deres portefølje.

Les mer om Rolet her

Ellen Jacobsmeier

For det er ikke bare rødvin denne kvalitetsprodusenten har å by på. Denne kvelden tar Ellen Jacobsmeier deg med på en reise inn i Juras mangfold igjennom Rolets imponerende portefølje som også omfatter vin i magnum - det foretrukne formatet for lagringsvin. 

Les hva Aperitif mener om vinene til Rolet 

Hvor godt en vin holder seg i magnum, får du også muligheten til å oppleve på denne smakingen som inkluderer hele 10 utsøkte toppviner. Bla ned for å se liste. 

Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg dine kjære, venner og kjente på en enestående smaking! 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.
  Foto: Serge CHAPUIS
Årgangsendringer kan forekomme.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her