Matkurs og vinkurs

Vinkurs i Oslo 7. oktober

Jura er Frankrikes hotteste område, og du får muligheten til å smake 10 lekre viner. Deriblant en eksklusiv magnum
Foto: (pixdeluxe)

Jura er Frankrikes hotteste område, og du får muligheten til å smake 10 lekre viner. Deriblant en eksklusiv magnum

Det blir en helaften uten like når Domaine Rolet tar med seg svært spennende viner. Du får en unik mulighet til å smake tre nyheter som ikke har vært tilgjengelig på polet før, der i blant en magnum fra 2003.
12 Juni 2019 - 13:54

Noen mil øst for Burgund, ved foten av Alpene og den sveitsiske grensen, finner vi Frankrikes minste, men kanskje det mest varierte og vakreste vinområde - Jura. Til tross for sin størrelse har området mye å by på, noe som har gjort Jura til Frankrikes desidert hotteste vinområde.  Vinene her ifra holder høy kvalitet, og det er flere spennende druer og vinstiler å oppdage. Denne kvelden får du selv oppleve Juras forlokkende sjarm igjennom denne smakingen av hele 9 attraktive viner av topp kvalitet. 

Her kan du lese mer om Jura-regionen 

  Foto: Serge CHAPUIS

Domaine Rolet er med sine 63 hektar,  fordelt på Arbois, Côtes du Jura og L'Étoile, en betydelig aktør i Jura. Halvparten av deres produksjon er rødvin, og Rolet har vært en forløper for enkeltdrueviner av områdets mange unike druesorter. Oppmerksomheten overfor enkeltvinmarker, små volum og optimal modning av druene har gitt produsenten et sterkt omdømme for kvalitet for hele deres portefølje.

Les mer om Rolet her

Ellen Jacobsmeier

For det er ikke bare rødvin denne kvalitetsprodusenten har å by på. Denne kvelden tar Ellen Jacobsmeier deg med på en reise inn i Juras mangfold igjennom Rolets imponerende portefølje som også omfatter vin i magnum - det foretrukne formatet for lagringsvin. 

Les hva Aperitif mener om vinene til Rolet 

Hvor godt en vin holder seg i magnum, får du også muligheten til å oppleve på denne smakingen som inkluderer hele 10 utsøkte toppviner. Bla ned for å se liste. 

Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg dine kjære, venner og kjente på en enestående smaking! 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.
  Foto: Serge CHAPUIS
Årgangsendringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her