Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter
Foto: (Istock, Aleksandr_Vorobev)
Vinsmaking i Oslo

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter

Smak mat og vin i kombinasjon med sommelier og tidligere kokk på Noma, Thea Engvik, som guider deg gjennom kvelden.
26 November 2024 - 11:53

    Den 07. mars inviteres du til en spennende vinsmaking ledet av Thea Engvik, hvor hun vil lære og la deg utforske 6 stiler av pinot noir. Pinot noir er en drue som er en favoritt hos mange på grunn av sin elegante og komplekse karakter – og den er veldig matvennlig! Lær deg mer om denne spennende druesorten og se hvordan vinene matcher med ulike retter. Denne kvelden vil du få smake pinot noir fra England, Frankrike, Tyskland, USA og New Zealand. Kjøkkenteamet på ASIA Aker Brygge vil sammen med Thea, sette sammen tre småretter som harmonerer perfekt med vinene som serveres, slik at du får en magisk smaksopplevelse.

    Thea Engvik er utdannet ved den prestisjefylte Le Cordon Bleu i Paris, og sommelier fra Beverage Academy i Oslo. Med erfaring som kokk fra restaurantene Noma og Maaemo, begge med tre Michelin-stjerner, bringer hun ikke bare imponerende faglig kompetanse, men også sitt gode humør og lidenskap for vin. På instagram-kontoen theasmaker deler hun av sin kunnskap på en enkel og morsom måte, noe hun også skal gjøre for oss denne kvelden.

    Thea Engvik guider deg gjennom kvelden. Foto: Joakim Haga

    ASIA Aker Brygge holder til i hjertet av Oslo, og lager mat basert på det sørøst-asiatiske kjøkken. De tilbyr de 20 prosent rabatt på mat hvis dere ønsker å bestille mer mat etter smakingen. Booking gjøres på ASIAs nettside ved å booke bord med kommentar aperitif 20%.6 stiler pinot noir.png [35.72 KB]OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Hvis du har allergier, er du nødt til å melde ifra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde ifra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

    Forsiden akkurat nå
    Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
    Guide
    Oppskrifter med pinnekjøtt

    Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

    Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 2

    Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
    Dagens rett

    Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

    Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 3

    Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
    Guide
    Julemat

    Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

    Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 4

    Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
    +
    Tester
    Alkoholfritt

    Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

    Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 5

    Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
    Dagens rett

    Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

    Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 6

    Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
    Dagens rett

    Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

    Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

    Les hele saken
    Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
    Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her