Utestengt fra utesteder

I Mandal har alle utestedene spritservering. Etter klokken 22 og 24 må 18- og 19-åringene ut.
Redaksjonen
09 Juni 2008 - 14:00

Etter at Puben Mandal ble tvangsoppløst av Brønnøysundregistrene for noen uker siden, har ikke 18- og 19-åringene i byen noe sted å ta seg en øl eller et glass vin etter et visst klokkeslett på kvelden.
 
Aktivt valg
De tre største utestedene og restaurantene i byen utestenger 18- og 19-åringer etter henholdsvis klokken 22 og klokken 24.
 
Selv om norsk alkohollov i teorien tillater at utesteder med spritservering slipper inn folk under 20 år, velger utestedene å ikke gjøre det.
 
- Det er vanskelig å kontrollere hvem som får hva med mange folk i lokalet, sier Bernt Lindseth, daglig leder på Hr. Redaktør til Lindesnes Avis.
 
Ikke etter midnatt
Pizzarestaurant Jonas B. Gundersen har restaurantbevilling til klokken 24. Stedet har valgt å ha dørvakter etter midnatt.
 
- I prinsippet er vi mer enn restaurant enn et utested, men siden vi selger sprit har vi valgt å ikke slippe inn 18- og 19-åringer etter det klokkeslettet. Siden vi vet at Puben er stengt, kommer vi til å være enda mer obs på aldersgrenser denne sommeren, sier daglig leder Thorbjørn Tobiassen.
 
Ikke etter 22
Hr. Redaktør og Marna Cafè tillater konsekvent ingen i 18- eller 19-års alderen å komme inn etter klokken 22.
 
- Etter 22 er det legitimasjon og vakter utenfor, sier Michael Taanevig, daglig leder på Marna Cafè.
 
Større press
Han sier de ansatte har merket et større press på fredags- og lørdagskvelder etter at Lodsen stengte for noen år tilbake, og nå i tillegg Puben Mandal.
 
- Det er en del som prøver å komme inn som er under 20 år. Vi tar rett og slett ikke sjansen på at noen under 20 får i seg sprit. Det kan få alvorlige konsekvenser. Men egentlig synes jeg det er synd det ikke eksisterer et eneste sted 18- og 19-åringene kan gå, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her