Unik restaurantopplevelse på Paris' tak

På taket av museet Palais de Tokyo ligger restauranten Nomiya i en designkonstruksjon av stål og glass. Det er bare en hake ved denne restauranten, og det er at hvis du vil ha gleden av å oppleve den må du virkelig hive deg rundt. Etter planen skal den ri
Redaksjonen
12 November 2010 - 14:23

Midt i Paris og på taket av det moderne kunstmuseet Palais de Tokyo står den moderne installasjonen i glass og stål som rommer restauranten for gastronomisk og estetisk nytelse, Nomiya. Restauranten er et samarbeidsprosjekt mellom Electrolux, den kulinariske lederen Gilles Stassart og designeren Laurent Grasso. Sammen ønsker de å gi sine gjester en opplevelse der mat, kultur, design og ikke minst Paris beste utsikt står i sentrum. Målet til Stassart og hans team er at restauranten skal være til inspirasjon og glede for gjestene slik at opplevelsen kan brukes hjemme i eget kjøkken.

- Det er en stor ære for oss å kunne arbeide med disse verdenskjente kunstnerne som har laget denne unike konstruksjonen. Art Home er for oss en hyllest til både kunsten og til gastronomien, sier markedssjef Lena Wånemark i Electrolux Norge.

Se, smak og lær
Nomiya byr på gode muligheter både for den som bare vil spise, men også for de som vil lære å lage mat. Midt i Palais de Tokyo er det anlagt en egen grønnsakshage der innholdet endrer seg i takt med årstidene. Etter å ha plukket frukt og grønnsaker som har modnet i sola, kan publikum bli med på en workshop med den anerkjente sjefskokken, matkunstneren og skribenten Gilles Stassart.

I et lokale på 200 m² avholdes det daglig workshoper der Stassart gjerne lærer bort sine kunster med å kombinere innovative teknikker med sesongens smaker. Deltakerne får på den måten muligheten til å lære hemmeligheten bak oppskrifter som Gilles og hans team har utviklet. Gjestene får her oppleve førsteklasses kulinarisk matkunst med en god dose kreativitet.

Små kokker
Nomiya vil også gjerne formidle gleden ved å lage mat til de yngste. Hver onsdag ettermiddag har de en egen workshop for barn. Da står gjerne luftige bakverk med sjokolade på menyen. Noe som er til stor glede for barna er de selvsagt får rikelig med smaksprøver av sitt eget bakverk etterpå.

Nomiya har plass til 12 gjester til lunsj og middag. Prisene er overkommelige for de fleste etter norske forhold. Lunsj og middag koster henholdsvis 80 og 100 Euro. Hver dag står nye og spennende retter på menyen. I den lille restauranten har gjestene full oversikt over hva som skjer på kjøkkenet. Sjefskokk Stassart forteller at mange tilbringer nesten mer tid stående rundt kjøkkenøya der maten tilberedes fra moderne kombidampovner, enn ved bordet. Der har gjestene anledning til å stille spørsmål om hans oppfinnsomme kokkekunster.

Enkel, stilfull og genuin
Nomiya-rektangelet i glass og stål byr også på en spennende og annerledes arkitektonisk opplevelse. Den moderne formen blir en flott kontrast til museets hovedbygning fra 1937. Den franske kunstneren Laurent Grasso står bak designet. Den anerkjente kunstneren fikk i 2008 den høythengende Marcel Duchamp Award, Han er kjent for å overraske publikum med sine kreative og poetiske kunstverk. Nomiya er intet unntak. Den kvadratiske restauranten har glass i alle retninger noe som gir en fantastisk utsikt ut over den franske hovedstaden. Særlig på kveldene gir solnedgangen og skiftninger i lyset en spennende effekt. Restaurantens gjester har byens beste utsikt over Eiffeltårnet når de inntar sitt måltid. Dette er med på å gjøre restaurantbesøk også til en estetisk nytelse for gjestene.

Slik bestiller du
Nomiya-installasjonen er til tross for sine store suksess og popularitet kun en midlertidig oppføring. Bygget ble installert 5. juni i fjor og skal etter planen fjernes i løpet av året. Dermed haster det med å bestille bord for denne utsøkte og tidsavgrensede matopplevelsen. Dette kan gjøres via stedets egen hjemmeside: www.art-home-electrolux.com

Foto: Kleinefenn

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her