Unik cognacaften med Apéritif

Apéritif inviterer til en unik aften i cognacens ånd. Møt kjellermester Jean Philippe Bergier hos Bache-Gabrielsen i Cognac og Toralf Bølgen, Bølgen & Moi, nybakt norgesmester i vinsmaking som også har gjort suksess som cognacblander. Spennende foredrag,
Redaksjonen
01 Februar 2000 - 22:05

I samarbeid med kjellermester Jean Philippe Bergier hos Bache-Gabrielsen i Cognac og Restauratør Toralf Bølgen hos Bølgen & Moi, har Apéritif gleden av å invitere deg til en kveld med fokus på Cognac, dets myter og sannheter. Alt skjer den søndag den 13. februar fra klokken 18.00 til ca. 20.00 i Teatersalen, Hotel Continental i Oslo
 

Christian Bache-Gabrielsen og Jean Philippe Bergier.

En unik smaking
Bergier og Bølgen veileder deg denne kvelden gjennom Cognacdistriktets historie, kultur, fremstilling og kunsten å nyte cognac. Du skal smake prøver fra alle stadier under fremstillingen; fra vinen som benyttes til destillering, Brouillies (resultatet etter første brenning), ren EDV ferdig brent (ca. 60/72 prosent), samt de forskjellige stilarter av lagret cognac. Herrene gir seg ikke før du har smakt 50 år gammel cognac fra Grande Champagne. Totalt skal det i minste fall luktes og smakes på 8 stadier under fremstillingen. Foredragene vil foregå på en kombinasjon av engelsk og norsk. 
 
Først til mølla
Du som leser Apéritif er den første som har mulighet til å være med på denne unike smakingen. Blir arrangementet overtegnet, vil vi foreta loddtrekning. Vi har kun plass til 120 deltakere.

 
Dato: Søndag 13. februar
Klokkeslett: 18.00 til ca. 20.00
Sted: Teatersalen, Hotel Continental
Pris: kr. 250,- ( Betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39 c, 0678 Oslo, når bekreftelse om plass er mottatt)
Antall: Begrenset
Aldersgrense: 20 år

Salg og signering av Bølgens bok 
Salg av korrekte cognacglass
Og noen overraskelser

Toralf Bølgen
Forfatter av boken: Historien om cognac, calvados og armagnac, fire nordmenn, heldige giftermål og verdens beste brennevinshus. Boken selges og signeres på stedet.
Medeier, sammen med Trond Moi, av spisestedene Bølgen & Moi på Høvikodden i Bærum og i Stavanger.
Ansvarlig for blendingen av tre cognac-cuveer

Jean Philippe
Kjeller mester hos Bache-Gabrielsen. Bergier er 35 år, samtlige av disse år han tilbrakt i Cognac. Utdannet bl. a. på verdens eneste brennevinsuniveritet; Université Internationale des eaux de vie et boissons i Segonzac, Cognac.

Han har nå nylig overtatt ansvaret for familiens 300 mål store bondegård ved landsbyen Brives i Petite Champagne,Cognac. Omkring halvparten av deres areal er beplantet med druestokker. Familien Bergier har tillatelse til å produsere 78 hektoliter 100 volumprosent. Dette gjøres selvfølgelig ,og kunder har de faktisk også. Både Remi Martin, Hennessy, Courvoisier og Christian Bache-Gabrielsen er gode kunder gjennom mange år. Bergier har til tross sin relativt unge alder oppnådd anerkjennelse for sin gode nese, et bevis på dette er at han er tatt inn i smakspanelt hos BNIC ("cognacpolitiet").

I tillegg til å skjøtte oppgaven med å holde sin gård i drift er han primært cognacblander i kjelleren til Bache-Gabrielsen, hvor han har ansvaret for alt som blandes, tappes og skipes ut.
 

Salg og signering av Bølgens bok 
Salg av korrekte cognacglass
Og noen overraskelser

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse
+
Tester

Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse

Men en håndfull rimelige viner er det dessuten mulig å spare litt ved å kjøpe med seg fra flyplassen. Det viktigste er alltid at vinen holder god kvalitet i forhold til pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert
+
Tester

Spesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert

Det er særlig en produsent som stikker av med de høyeste poengsummene, men også andre følger i kjølvannet. Tysk vin er imidlertid først og fremst riesling, også der er det noen riktig gode viner å finne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skrei eller annen hvit fisk stekt på skinnet blir nydelig med fennikelpure og kanskje også rødvinsaus
Dagens rett

Skrei eller annen hvit fisk stekt på skinnet blir nydelig med fennikelpure og kanskje også rødvinsaus

Skreisesongen er på høyden, og selv om det ikke lenger er en rimelig råvare, er den fortsatt desto mer luksuriøs. Servert med smaksrikt følge med en pust av vår, blir det et riktig festmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Tango er en klassisk drink som danser i munnen
Ukens drink

Tango er en klassisk drink som danser i munnen

Det oser av lidenskap i dansen som denne drinken henter sitt navn fra - Tango. Men drinken er altså ikke argentinsk selv om noen hevder det.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse
+
Tester

Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse

Men en håndfull rimelige viner er det dessuten mulig å spare litt ved å kjøpe med seg fra flyplassen. Det viktigste er alltid at vinen holder god kvalitet i forhold til pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert
+
Tester

Spesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert

Det er særlig en produsent som stikker av med de høyeste poengsummene, men også andre følger i kjølvannet. Tysk vin er imidlertid først og fremst riesling, også der er det noen riktig gode viner å finne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet
+
Godbiter i pollisten

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet

For den har fast plass og er et virkelig godt kjøp i ny årgang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en fargesterk og smaksintens wok til middag
Dagens rett

By på en fargesterk og smaksintens wok til middag

Kylling egner seg svært godt i wokretter. Mildt som kjøttet er tar det til seg alle de gode smakene og krydderet du benytter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skrei eller annen hvit fisk stekt på skinnet blir nydelig med fennikelpure og kanskje også rødvinsaus
Dagens rett

Skrei eller annen hvit fisk stekt på skinnet blir nydelig med fennikelpure og kanskje også rødvinsaus

Skreisesongen er på høyden, og selv om det ikke lenger er en rimelig råvare, er den fortsatt desto mer luksuriøs. Servert med smaksrikt følge med en pust av vår, blir det et riktig festmåltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her