Ung kokk satser på Salsnes

Yngve Strøm Tingstad forlot Oslo for å overta Salsnes kro og kystcatering.
Redaksjonen
26 Mars 2008 - 09:00

- Det er kanskje et snev av galskap, blandet med en stor porsjon idealisme og trangen til å gjøre noe eget, sier 26-åringen.
 
Han flyttet fra Oslo for halvannen måned siden og åpner dørene 18. april.
 
Erfaren
Han har erfaring fra flere restauranter i hovedstaden, blant dem Bølgen & Moi.
 
- Jeg lærte veldig mye der, og tar med meg kunnskapen hjem, sier Strøm Tingstad.
 
Han tar sikte på å introdusere nye ting for trønderne, men skal også beholde tradisjonskosten.
 
Nedlagt
Saltnes kro og kystcatering ble nedlagt før jul. Så fikk Strøm Tingstad tilbud om å overta.
 
- Det er få restauranter her i landet som kan skilte med en tilsvarende utsikt, sier 26-åringen til Namdalsavisa.
 
Pusser opp
Akkurat nå er kroen under oppussing. Tanken er å gi den et lysere og triveligere preg før før publikum inviteres inn.
 
- Det at noen har lyktes med å etablere en restaurant på steder som ligger litt utenfor alfarvei. Det gir meg pågangsmot, sier Strøm Tingstad, og legger til at han vil satse på sjømat i restauranten.
 
I tillegg til vilt og husmannskost med en ny vri.
 
I tillegg til restaurant- og krovirksomhet, vil han satse på selskapsmarkedet og på catering.
 
- Vi har et fint lokale som kan ta mellom 50 og 60 gjester i forbindelse med selskaper av ulike slag. Når det gjelder catering, satser jeg på å levere mat innenfor en radius på en time, sier Strøm Tingstad, og legger til at det også er to utleierom ved kroa, med til sammen sju sengeplasser.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Overrask med hjemmelaget kryddersmør til biffen
Dagens rett
Biff med aromasmør og potetsalat

Overrask med hjemmelaget kryddersmør til biffen

Det er ikke mye som skal til for å gjøre fredagsmiddagen ekstra smaksrik. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
+
Tester

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer

Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Tio Pepe kommer fra en 150 år gammel solera og det forklarer suksessen
+

Tio Pepe kommer fra en 150 år gammel solera og det forklarer suksessen

Sherry er fortsatt en av vinverdenens mest prisgunstige skatter samtidig som nye perler fra dette skattekammeret kommer på markedet. Også bestselgeren Tio Pepe finner stadig nye former.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Overrask med hjemmelaget kryddersmør til biffen
Dagens rett
Biff med aromasmør og potetsalat

Overrask med hjemmelaget kryddersmør til biffen

Det er ikke mye som skal til for å gjøre fredagsmiddagen ekstra smaksrik. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
+
Tester

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer

Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

På kvinnedagen må det ble en ekstra god festmeny - som alle kan klare
Dagens rett

På kvinnedagen må det ble en ekstra god festmeny - som alle kan klare

Det er lørdag og kvinnedag - og dagen du skal skjemme bort din kjære - eller deg selv med en ekstra god hovedrett og en dessert som går i en annen mage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp chablis til skrei på 161 pol
+
Godbiter i pollisten

Topp chablis til skrei på 161 pol

Denne strålende chablisen kan ikke vente til å slå følge med full skreipakke. Sikre deg flaskene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Start uka med en mettende salat toppet med stekt spekeskinke
Dagens rett

Start uka med en mettende salat toppet med stekt spekeskinke

Tilbudet av frisk salat, agurk og fennikel er godt også vinterstid, og med hvite bønner blir salaten mettende. Med sprøstekt spekeskinke på toppen, blir det et festmåltid på en mandag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tio Pepe kommer fra en 150 år gammel solera og det forklarer suksessen
+

Tio Pepe kommer fra en 150 år gammel solera og det forklarer suksessen

Sherry er fortsatt en av vinverdenens mest prisgunstige skatter samtidig som nye perler fra dette skattekammeret kommer på markedet. Også bestselgeren Tio Pepe finner stadig nye former.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her