Ung kokk satser på Salsnes
Yngve Strøm Tingstad forlot Oslo for å overta Salsnes kro og kystcatering.
Redaksjonen
26 Mars 2008 - 09:00
- Det er kanskje et snev av galskap, blandet med en stor porsjon idealisme og trangen til å gjøre noe eget, sier 26-åringen.
Han flyttet fra Oslo for halvannen måned siden og åpner dørene 18. april.
Erfaren
Han har erfaring fra flere restauranter i hovedstaden, blant dem Bølgen & Moi.
- Jeg lærte veldig mye der, og tar med meg kunnskapen hjem, sier Strøm Tingstad.
Han tar sikte på å introdusere nye ting for trønderne, men skal også beholde tradisjonskosten.
Nedlagt
Saltnes kro og kystcatering ble nedlagt før jul. Så fikk Strøm Tingstad tilbud om å overta.
- Det er få restauranter her i landet som kan skilte med en tilsvarende utsikt, sier 26-åringen til Namdalsavisa.
Pusser opp
Akkurat nå er kroen under oppussing. Tanken er å gi den et lysere og triveligere preg før før publikum inviteres inn.
- Det at noen har lyktes med å etablere en restaurant på steder som ligger litt utenfor alfarvei. Det gir meg pågangsmot, sier Strøm Tingstad, og legger til at han vil satse på sjømat i restauranten.
I tillegg til vilt og husmannskost med en ny vri.
I tillegg til restaurant- og krovirksomhet, vil han satse på selskapsmarkedet og på catering.
- Vi har et fint lokale som kan ta mellom 50 og 60 gjester i forbindelse med selskaper av ulike slag. Når det gjelder catering, satser jeg på å levere mat innenfor en radius på en time, sier Strøm Tingstad, og legger til at det også er to utleierom ved kroa, med til sammen sju sengeplasser.
Forsiden akkurat nå