Ukens vin
2018 fra Rhone smaker riktig så godt. Her er to viner som byr på svært mye for pengene

2018 fra Rhone smaker riktig så godt. Her er to viner som byr på svært mye for pengene

Og som passer perfekt til sesongens meny.
Aase E. Jacobsen
13 August 2019 - 13:45
 

Dom. La Florane À Fleur de Pampre Rosé 2018 har akkurat den deilige bløte runde rukten som trengs for at soppsmaken skal komme til sin rett. Vinens lette mineralkarakter møter soppens aromaer av fuktig skogbunn på en perfekt måte.

Best av alt er at den byr på svært mye vin for pengene og at den fungerer til alle de andre godsakene du har lyst å lage akkurat nå – fra grønnsaker rett fra åkeren til fersk sjømat. Den er med andre ord en super sensommervin – midt mellom hvitvin og (lett) rødvin.

På samme måte som at sensommeren er vemodig, har denne vinen også en slik hake ved seg; når lageret er tomt, er det et år til neste gang.

Domaine de Florane er sertifisert biodynamisk.
Den røde Florane-vinen gjæres i ståltanker og modnes i betongtanker.
 

Trøsten er at den røde utgaven av denne vinen, Dom. la Florane Á Fleur de Pampre Visan Rouge 2017, finnes i større kvanta, og det langt utover høsten, for den bytter om kort tid årgang til 2018.

Mens den rosa er laget i sin helhet i betongtank, er den røde gjæret i stål og deretter modnet på bunnfallet i betongtanker. Det kjennes på den herlige ferske bærkarakteren som er ekstra uttalt i 2018. 

Forskjellen på de to årgangene er først og fremst at avlingen er litt høyere i 2018, takket være gode nedbørsmengder før knoppskytingen fant sted. Og ikke noe frost, ei heller hetebølgene som rammet dette landskapet i 2017.

Men tilstrekkelig med solvarme til at druene kunne høstes fullmodne i september 2018, og under perfekte forhold. Det har gitt en egen friskhet i vinene på linje med 2016. Mens 2017 skårer litt mer på konsentrasjon og føles nesten kompakt. 

Visan er en av de nordligste av de 21 Côtes-du-Rhône-Villages som har lov å bruke navnet på landsbyen på etiketten.
Adrien Fabre jobber sammen med faren Francois og fra og med i år har de utvidet Domaine de Florane med eiendommen Domaine de l’Échevin som de har kontrollert siden 2001, men vinene holdes fortsatt separat.

 

Du kan lese mer om denne vinen og produsenten her

Så regnes samtlige årganger mellom 2015 og 2018 å være svært vellykkete på disse breddegrader.

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her