Ukens vin
På vei til Sverige? Da kan du trygt droppe systemet

På vei til Sverige? Da kan du trygt droppe systemet

Når du får så mye vin for pengene på polet , er turen innom Systembolaget bortkastet. Sommerens billigvin kjøper du nemlig på polet.
Aase E. Jacobsen
04 Juli 2017 - 14:45

Bod. Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas 2014 er et knallkjøp som dessuten finnes i 187 polutsalg. For 126,90 får du mye god smak som du normalt må betale minst to tiere mer for. Og hvis du er blant dem som handler partyvinen på Systembolaget, er du kanskje ikke så glad for denne beskjeden: Så gode billigviner finnes knapt der. I hvert fall er ikke denne vinen å få tak i på andre siden av grensen. Og blant de 156 spanske rødvinene i prisklassen 120 SEK eller lavere, er det bare en liten håndfull som kan konkurrere, enn si det er noen vits i å kjøpe overhodet.

Denne vinen er økologisk og laget på samme måte som dyrere viner, håndplukkete druer og ingen bruk av annet enn druenes egne gjærsopper til selve gjæringen. Den lave prisen tilsier at det ikke er snakk om modning i fat hvilket forklarer det rene og gode uttrykket av druen monastrell.

Her kan du lese mer om produsenten

Fra samme sted kommer også en litt dyrere vin, Bod. Barahonda 2014 som er en miks av monastrell og syrah. Den har fått en tur innom franske fat og er økologisk sertifisert. Den konsentrerte vinen holder solide 15 prosent alkohol som riktignok er merkbar, men sammen med kraftig grillmat eller en viltrett med god saus, merkes ikke alkoholen så godt.

Barahonda Blanco 2016 er en billig hvitvin av druen verdejo som vi kjenner fra Rueda og som i Yecla viser mye aroma og modnere frukttoner enn hva vi er vant med fra den druen.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her