Ukens vin
Med denne vinen varer jula helt til påske

Med denne vinen varer jula helt til påske

Når det bare skiller fem år mellom den unge og den gamle Musar, kan du likeså godt gå for den rimeligste – om du skal drikke vinen nå.
Aase E. Jacobsen
24 Desember 2019 - 10:00
  Foto: 
Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Musar 2012 oppleves som mye yngre enn hva tilfellet har vært med når tidligere årganger har kommet til det norske markedet. Men når det er sagt, er den likevel svært drikkevennlig og ikke minst med et godt lagringspotensial som er varemerket til denne klassikeren. Den bør derfor legges dypt i kjelleren for å revurderes om 5-10 år. For akkurat nå viser den ikke den legendariske og sterkt ettertraktede Musar-karakteren fullt ut.

Les intervjuet med Musar-legenden her

 

Smaksmessig er det derfor ikke så veldig stor forskjell på den og Musar Jeune 2017 på dette stadiet. Musar Jeune er ikke laget for å kunne lagres like lenge som den toppvinen. Forskjellen er litt mindre cabernet sauvignon i druemiksen som inkluderer syrah på bekostning av carignan. Vinen er kun laget i sementtanker og har ikke vært gjennom fatmodningen som er en del av forberedelsen til et langt liv i flaske. Som sin storebror, filtreres heller ikke Musar Jeune. Den har derfor med seg mye smak helt ut i glasset, slik at det er veldig lett å konkludere med at den byr på solid Musar-kvalitet.

Dermed kan den være stedfortreder i dag, og best av alt er at den er å finne i like mange polutsalg som «den store vinen». Så når du står foran polhyllen hvor begge står side om side på i alt 180 polutsalg, kan du plukke med deg én vin for å nyte nå og én som du legger til side.

Se alle vinene fra Ch. Musar her

Never change a winning team, fungerer godt for Musar-etiketten. Foto: 

Med den nye designen til den unge Musar er du i hvert fall ikke tvil om hva som er hva, for Musar har ikke bare en troverdighet og integritet når det kommer til innhold, også utseendet er det samme, år etter år.

Det er alltid er visst tilbud av vellagret Musar for bestilling på polet. For tiden er det snakk om Musar 1998 som finnes i fem polutsalg og Musar 2002 som har enda bedre distribusjon og ikke minst en svært gunstig pris. Det gjelder også Musar 2001, men nå i halvflaske. Eller den enda eldre Musar 1979 hvis du har lyst å dra til ekstra. Flasken jeg smakte i høst var litt svakere enn tidligere, men med så gammel vare må man forvente noe flaskevariasjon selv om Musar omkorker noen eldre årganger før vinen sendes fra kjelleren, deriblant 1979 og 1980 som det også finnes noen får flasker av.

Alle disse eldre utgavene kan bestilles. Om de rekker fram før nyttår er imidlertid usikkert. Men er det noe som bringer glede i januar, er det vellagret rødvin fra Libanon.

Se hele utvalget av vin fra Libanon på polet 

Merk vinen som favoritt og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

  • Produsent:
    Ch. Musar
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Libanon Libanon
    Område:
    Bekaa Valley
    Pris:
    559.90 kr
    Varenummer:
    1005301
    92 POENG
    Ch. Musar
  • Produsent:
    Ch. Musar
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Libanon Libanon
    Område:
    Bekaa Valley
    Pris:
    269.90 kr
    Varenummer:
    5892201
    87 POENG
    Musar Jeune
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan du også lage cæsarsalat
Dagens rett

Slik kan du også lage cæsarsalat

Det finnes like mange oppskrifter på denne klassikeren som det finnes kokker. Men noen ting ha de felles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her