Casa de la Ermita Selección Rey 2017 har nemlig cabernet sauvignon som hoveddrue og den sødmefylte smaken av moden mørk frukt gjør at den passer veldig godt til så vel krydret som grillet mat, og ikke minst viltretter. Den har altså sjelden god og fyldig smak for en vin i dette prissjiktet. Årsaken til at den er så billig gitt at den er laget av økologisk dyrkete druer, er en kombinasjon av at den krever lite arbeid i vinkjelleren. Den er bare så vidt innom eik før den tappes.
Produsentens andre viner har større andel av hoveddruen monastrell, som er deres varemerke, samt lengre tid i eikefat, og koster derfor litt mer.
Casa de la Ermita Crianza 2015 er likevel også et veldig godt kjøp med veldig god frukt og en noe tørrere profil, mer merkbar alkohol og tanniner. Også den en vin som trives best sammen med smaksrike retter.
Casa de la Ermita som holder til i Jumilla ble etablert så sent som i 1999, og har vært på det norske markedet siden 2001-årgangen. Den gangen var Jumilla et up-and-coming-område, fylt med ungdommelig entusiasme over monastrells muligheter. Det var denne entusiasmen som i sin tid trakk til seg investorer utenfra som i sin tur hadde med seg internasjonale druesorter, særlig franske. Det har gitt vinene herfra en karakter som gjør at de skiller seg noe ut sammenlignet med andre lignende områder i Spania.
Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev
Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her
Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...