Ukens vin
Denne julepyntete rødvinen liker selv nissen

Denne julepyntete rødvinen liker selv nissen

Ikke fordi den er det aller beste valget til julegrøten, men fordi den er har en egen evne til å tilpasse seg omgivelsene, månefasene og mottakerens sinnstilstand. Og så finnes den i absolutt alle polutsalg. Jul over hele landet med andre ord.
Aase E. Jacobsen
18 Desember 2018 - 13:45

Meinklang Burgenland Red 2017 er den julete innpakningen til tross, er liten perle. Den er myk og innsmigrende med fin syrlighet og en viss kjøttfylde i kirsebær- og skogsbærfrukten. Den tåler overraskende mye smak i maten samtidig som den har moderat alkohol.

Jeg har ikke testet den til julegrøt, men saftigheten gjør at den trolig ikke er helt ueffen der heller. Så du kan trygt sette ut et glass av denne sammen med grøten til nissen. Men husk romslige glass, for selv nisser kan være kresne når det kommer til serveringen.

Ikke minst er det fruktdag ifølge den biodynamiske kalender fra kl 9 på julaften, så da vil denne vinen smake ekstra fyldig og rund. Jeg har nemlig testet den under de ulike alternativene som rot, blad, blomst og frukt og den siste får altså vinen til å skinne. 

Den er for øvrig en av to biodynamiske innslag i polets kategori 1 hvilket vil si alle landets 334 polutsalg. Den andre er en leskende og god hvitvin fra samme produsent, men uten juleinnpakning.

Den store distribusjonen var muligens grunnen til at Meinklang ble plukket ut til en episode av NRKs serie Folkeopplysningen som åpenbart har som formål å latterliggjøre, mer enn å opplyse, noe som dessuten er en umulig oppgave på skarve 6 minutter. Det var nemlig tiden som ble satt av til å forklare dette komplekse temaet som naturlig vs konvensjonelt landbruk vitterlig er. Fornuftig nok har NRK fjernet episoden fra sin nettspiller. Både du og nissen kan dermed nyte julevinen uten å måtte tåle bli ledd av.  La oss får mer julevin av dette slaget, er et ønske som sikkert julenissen stiller seg bak.

PS Vespa Barbera d’Asti 2017 er en annen solid julepyntet vin som vil vekke begeistring.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her