Ukens kake

Nugattikake

Bak en stor porsjon av denne kaken som alle vil elske
Foto: (Brodogkorn/Per Erik Jæger)

Bak en stor porsjon av denne kaken som alle vil elske

Nugatti er farlig vanedannende. Det vet alle foreldre. Men når pålegget kommer i form av en kake, ja, da er det bare kos. Husk å bake ekstra stor porsjon.
22 Juni 2017 - 12:00

Det er hasselnøttene som er hemmeligheten bak Nugatti. Og ikke hvilke som helst hasselnøtter. Nugattifabrikken ligger i Alba, Piemonte og her ligger også Italias fremste DOP for nettopp hasselnøtter. Nå tviler jeg på at regionen er selvforsynt med hasselnøtter gitt den store tilgjengeligheten av Nugatti - i hver krok av verden kommer du over glass med det som er manges favorittpålegg. 

På samme måte som folk elsker Oreo-kjeks og at det gir grunnlag for en kake med samme navn, så må selvsagt Nugatti ha sin egen kake. Siden den kan deles opp i biter og ikke minst er uten klissete glasur på toppen, er den super å ha medi piknikkurven eller kakeboksen på tur. 

Her får du flere tips til kaker som passer til turen eller utefesten 

Slik skal en Nugattikake smake

Slik skal en Nugattikake smake

Antall porsjoner

10

Tilberedning

30 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
  2. Sikt inn mel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker, og vend forsiktig inn. Fordel røren på to stekeplater med bakepapir.
  3. Dryss mandelflak over begge bunner.
  4. Stek bunnene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter.
  5. Del hver bunn i fire like store deler og legg bunner sammen med et tynt lag nugatti mellom, men ikke på toppen.
  6. Sett kaken kjølig. Skjær kantene rene før servering. 

Tips1: Ha nugattien i mikroen om du trenger å mykne den litt.

Tips2: Kaken passer fint i barnebursdager eller som dessert.

Her er det veldig mange oppskrifter på kaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften
4
4/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fem priser til Trondheims barscene - tre av dem til Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar

Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar hentet tre av dem i årets Bartenders’ Choice Award i Stockholm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her