Trophée Ruinart, ofte kalt EM for sommelierer, samler deltakere fra hele Europa. Sist høst deltok 30 nasjoner. Norge har vært med siden første mesterskap som gikk i 1988. Kunnskapsnivået er høyt, også i den norske uttagningen som innebærer en skriftlig prøve med spørsmå om vin og vinproduksjon, -kjemi og -områder samt en blindsmaking. De tre beste går til finalen med øvelser som servering, dekantering, valg av vin til meny, korreksjon av vinkart samt blindsmaking. Under finalen vil det være publikum i salen. Dommerne rekrutteres fra det norske vinmiljøet. Det er en fordel at du som ønsker å stille opp som kandidat arbeider innen servitørfaget siden konkurransen også omfatter praktiske øvelser. Det er imidlertid ingen forutsetning at du er medlem i Den Norske Vinkelnerforening. Har du flere spørsmål eller ønsker du å melde deg på, ringer du til enten Remi Madsen, 22 82 40 00 eller Stein Nørve, 64 93 86 01.
Trophée Ruinart 99
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse
Men en håndfull rimelige viner er det dessuten mulig å spare litt ved å kjøpe med seg fra flyplassen. Det viktigste er alltid at vinen holder god kvalitet i forhold til pris.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Spesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert
Det er særlig en produsent som stikker av med de høyeste poengsummene, men også andre følger i kjølvannet. Tysk vin er imidlertid først og fremst riesling, også der er det noen riktig gode viner å finne.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Skrei eller annen hvit fisk stekt på skinnet blir nydelig med fennikelpure og kanskje også rødvinsaus
Skreisesongen er på høyden, og selv om det ikke lenger er en rimelig råvare, er den fortsatt desto mer luksuriøs. Servert med smaksrikt følge med en pust av vår, blir det et riktig festmåltid.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Tango er en klassisk drink som danser i munnen
Det oser av lidenskap i dansen som denne drinken henter sitt navn fra - Tango. Men drinken er altså ikke argentinsk selv om noen hevder det.
Les hele sakenDet mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse
Men en håndfull rimelige viner er det dessuten mulig å spare litt ved å kjøpe med seg fra flyplassen. Det viktigste er alltid at vinen holder god kvalitet i forhold til pris.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Spesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert
Det er særlig en produsent som stikker av med de høyeste poengsummene, men også andre følger i kjølvannet. Tysk vin er imidlertid først og fremst riesling, også der er det noen riktig gode viner å finne.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet
For den har fast plass og er et virkelig godt kjøp i ny årgang.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Slik lager du en enkel og rimelig fiskegryte med det lille ekstra
Lettlagde og smakfulle måltider med liten kostnad, slik som denne oppskriften, er en velsignelse på travle dager.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Skrei eller annen hvit fisk stekt på skinnet blir nydelig med fennikelpure og kanskje også rødvinsaus
Skreisesongen er på høyden, og selv om det ikke lenger er en rimelig råvare, er den fortsatt desto mer luksuriøs. Servert med smaksrikt følge med en pust av vår, blir det et riktig festmåltid.
Les hele saken