Trøbbel for pizzeria-eier

Den tidligere eieren av All Verdens Pizza i Stavanger har kommet i et økonomisk uføre. Hele 17 måneder etter at han solgte.
Redaksjonen
11 Mars 2008 - 17:00

Selskapet var organisert som et DA. Det vil si at eierne har et solidarisk, delt ansvar. Da Kasim Akinci solgte i 2005 skjedde det en feil. Navnet hans ble ikke slettet i Foretaksregisteret.
 
Opphørte
Virksomheten opphørte våren 2006. I februar i år ble det åpnet konkurs i selskapet
 
- Situasjonen er forferdelig. Min tidligere advokat har gjort en stor tabbe, sier Akinci til Stavanger Aftenblad.
 
På grunn av at han stod i Foretaksregisteret er han nå medansvarlig for en gjeld på over 370 000 kroner.
 
Uenige
Hans tidligere advokat og Akinci er dypt uenige om hvem som sitter med ansvaret for feilen. Advokatselskapet meldte salget av pizzarestauranten til Foretaksregisteret, slik avtalen var. Akinci regnet med at alt var i orden, og at han ikke lenger hadde noe juridisk ansvar.
 
Men så fikk advokaten papirene i retur fra Foretaksregisteret fordi det manglet en signatur. Advokatfirmaet sendte dokumentet tilbake til restaurantens gjenværende eier, men ikke til Akinci. De to tidligere medeierne var på dette tidspunktet ikke på talefot. Akinci fikk derfor aldri vite om signaturen som manglet.
 
Konkurs
Deretter skjedde det ikke noe før All Verdens Pizza gikk konkurs - med Kasim Akinci som registrert medeier.
 
Advokatselskapet har overlatt kravet til sitt forsikringsselskap hvor advokatkontoret har tegnet ansvarsforsikring.
 
Forsikringsselskapet hevder at advokatkontoret ikke er ansvarlig for kravene som oppsto i forbindelse med konkursen i 2007 fordi Kasim Akinci etter mai 2006 ble kjent med at han fremdeles sto registrert som eier.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mencia fra Bierzo er årets vinstil
+
Godbiter i pollisten

Mencia fra Bierzo er årets vinstil

Her får du nemlig stor konsentrasjon og terroirkarakter uten at det går utover drikkevennligheten, og det til en pris som er svært gunstig. Noe som er ytterst velkomment i dagens vinprisbilde.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mens alt blir dyrere, er denne nebbioloen fortsatt like billig
+
Ukens vin

Mens alt blir dyrere, er denne nebbioloen fortsatt like billig

Med en pris på 159,90 er den fortsatt et kupp og med fast plass i svært mange polutsalg. Fra samme produsent kommer en miks som er regelrett grisebillig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mencia fra Bierzo er årets vinstil
+
Godbiter i pollisten

Mencia fra Bierzo er årets vinstil

Her får du nemlig stor konsentrasjon og terroirkarakter uten at det går utover drikkevennligheten, og det til en pris som er svært gunstig. Noe som er ytterst velkomment i dagens vinprisbilde.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til taco
Mat og vin i kombinasjon
Vin til taco

Slik velger du vin til taco

Fredagstacoen har har nesten blitt hellig her i Norge, og mange koser seg kanskje med et glass vin på fredagskvelden. Hvilken vin velger vi da til taco?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
+

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant

Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag denne deilige retten med fylt kyllingbryst, basilikum og appelsinsjy
Dagens rett

Lag denne deilige retten med fylt kyllingbryst, basilikum og appelsinsjy

Kyllingbryst eller -filet er manges go-to når maten skal raskt på bordet. Denne kombinasjonen er ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mens alt blir dyrere, er denne nebbioloen fortsatt like billig
+
Ukens vin

Mens alt blir dyrere, er denne nebbioloen fortsatt like billig

Med en pris på 159,90 er den fortsatt et kupp og med fast plass i svært mange polutsalg. Fra samme produsent kommer en miks som er regelrett grisebillig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her