Toscanske gavepakker

Når denne vinen nå koster 139,90, er den plutselig blitt en naturlig del av den ukentlige handlekurven på polet.
Aase E. Jacobsen
20 Oktober 2010 - 01:01

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Poliziano Rosso di Montepulciano 2011 (33094) er imidlertid fortsatt i bestillingsutvalget, men hva gjør vel det når du får så mye vin for pengene. Her er det masse av deilig sangiovesekarakter, modne kirsebær, jordsmonn, krydder og trevirke, god fylde syre og tanninbitt. Egentlig det du trenger til et saftig stykke kjøtt, være seg fra lam, kalv eller okse. Eller hvorfor ikke elg?

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Bør ligge
Denne vinen hvis eneste ankepunkt er at den har noe merkbar alkohol, 14 prosent, finnes også i magnum, FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed OBJECT_ID="78263" CLASS="embedded_bottle" VIEW="embedded_bottle" ID="embedded_bottle_78263" BOTTLEVIEW="2"> som nå koster 60 kroner mindre enn før. Den perfekte gave til en toscanafrelst venn.

Også Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2007 (33093) er billigere enn før, og byr på svært mye vin for knappe to hundrelapper. Men den bør absolutt ligge litt, både for å svelge mer av fatpreget og for å mykne litt mer. Men bevares, får den en tur i en karaffel smaker den svært godt allerede.

Ny filosofi
Det er himmelvid forskjell mellom nåtidens Poliziano og den jeg møtte for snart 20 år siden på besøk i Montepulciano. Det er vanskelig å forstå at den magre vinen som ble fallbudt turistene fra hovedgaten i Montepulciano kommer fra samme produsent som dagens viner.

Poliziano er imidlertid ganske representativ for en rekke produsenter i Italia som tok skikkelig kvalitetsgrep fra midten av 80-tallet. Federico Carletti overtok etter faren og knyttet raskt bånd til konsulenter og universitetsprofessorer samtidig som han utnyttet moderne teknologi som på det tidspunktet ble tilgjengelig. Vinmarksarealet ble utvidet betydelig fra farens 50 hektar til dagens 120 samtidig som helt ny filosofi i vinmarken ble introdusert, blant annet dobling av beplantingstettheten. Til sammen har dette brakt Poliziano opp i teten for sitt område.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her