Torres satser på skrukork

Torres forsøker nå, som første bodega i Spania, å benytte skrukorker som lukkemekanisme på sine rimeligere viner. I første omgang er dette en forsøksordning som ikke berører produsentens viner i det norske markedet. Imidlertid opplyser den norske importør
Redaksjonen
13 Mai 2003 - 01:00

Som en av Spanias eldste og aller største familieeide vinprodusenter leker nå Torres med tanken om å forsøke å unngå de ellers uunngåelige problemer forbundet med naturkork. Det er skrukorker av det franske merket Stelvin som for tiden forsøkes ut på partier beregnet for det britiske marked.

Hele 12 000 kasser Viña Esmeralda 2002 (bestående av moscatel og gewurztraminer) selges i en prøveperiode via en rekke ledende vinbutikker i England. Dersom forsøket viser seg vellykket, vil et tilsvarende forsøk bli kjørt mot det amerikanske markedet neste år.

- Jeg er svært tilfreds med resultatene så langt, sier selskapets leder, Miguel Torres.
- Vi satte i gang dette forsøket på bakgrunn av et sterkt ønske fra vinkonsumentene i England. Vår filosofi har alltid vært å være proaktiv og forutseende i forhold til de behov konsumentene stiller, fortsetter Torres.

Skrukorker begynner så smått å oppnå status som et fornuftig og respektert alternativ til naturkork. Naturkork vil nok i lang tid fremover være ansett som den beste lukkemekanisme for dyrere vin, men produsentene håper på at skrukorken med tiden også vil vinne kampen i mellomprissjktet.

Torres har vært foruseende nok i forhold til sine litt tvilende kunder og har derfor på hver eneste flaske av Viña Esmeralda plassert en informasjonsfoldere som informerer om årsakene til skiftet av lukkemekanisme, samt en e-postadresse slik at kundene kan sende inn deres reaksjoner direkte til Torres.

Torres vurderer å gå over til skrukork for flere av deres hvite viner, men har ingen planer on å stoppe bruken av naturkork for deres andre viner.
- Vi mener fortsatt at det ligger en stor verdi i tradisjonen og følelsen knyttet til naturkork for vin, avslutter Torres.

Les mer her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her