Torgrim Eggen faker restaurantanmeldelser på E24

Som restaurantanmelder på E24.no fører han lange samtaler med forfatterkollega Gert Nygårdshaug om det de spiser. Problemet er at Nygårdshaug ikke er til stede, bare i Eggens fantasi.
Redaksjonen
09 Mars 2009 - 10:48

Jeg så det ved selvsyn da Eggen besøkte og deretter anmeldte restaurant Cru for noen uker siden. Nygårdshaug var der ikke. Derimot en langt yngre mann som Eggen satt til bords med helt til han forsvant ut døra.

Trives i fiktivt fellskap
Likevel lar Eggen leserne tro at Nygårdshaug var tilstede den kvelden. På E24.no fører Eggen lange resonnementer og samtaler med Nygårdshaug om både mat, drikke og service på restaurant Cru.

Riktig skravlete er de to herrene i spalten, og det virker som om de trives i hverandres fiktive selskap.

Gert er ikke uærbødig
Eggen har virkelig draget på å sitere sin kollega. Han slår også til med en kommentar om at Nygårdshaug er uærbødig ved en anledning under besøket. Heldigvis for Nygårdshaug er det ikke sant.

Eggen er mest kjent for sitt forfatterskap og kanskje mindre som journalist. På E24.no klarer han altså ikke å skille mellom det han får gjøre mellom to permer og det å skrive etterrettelig og sannferdig for pressen. Fri fantasi gjør seg best i litteraturen. Fake gjør seg ingen steder.

Nygårdshaug faker også
Kanskje nyter Eggen det å lure lesere, og kanskje også redaktøren, til å tro at radarparet har delt en restaurantopplevelse. Nygårdshaug besøker også restauranter helt uten Eggen. Deretter kreeres tilsvarende fiktive samtaler mellom de to som kommer til syne på E24.no. Og som leserne tar for god fisk. Jeg synes det stinker.

To fluer i ett smekk
Når begge kjører samme løpet dekker de jo dobbelt så mange restauranter, hever kanskje doble honorarer og slår to fluer i ett smekk. Det bør også noen gjøre i E24.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her