Tøft i Haugesund
I Haugesund har fem restauranter gått konkurs eller stengt dørene de fire siste månedene.
Redaksjonen
23 Januar 2009 - 11:00
Arvid Stueland eier restaurantene Bestastuå og Litla Perlå i Haugesund. Han tror ikke det stopper med dette. Han er nemlig redd for at det blir flere konkurser i tiden som kommer.
- Det er ikke over ennå, jeg tror det vil komme flere, sier Stueland til NRK.
Startet med Dampen
Det startet da Dampen gikk konkurs i september og en foreløpig bunn ble nådd for to uker siden da Orex meldte oppbud.
I tillegg har tre andre restauranter gått konkurs eller stengt dørene.
Ifølge Stueland ga både Sildajazzen og julebordsesongen mindre omsetning enn vanlig.
Lite kunder
- Finanskrisen har gjort at folk går mindre ut for å feire. Det er tøffe tider med veldig lite kunder som går ut, og det er ikke nok kunder til alle restaurantene. Vi har 25 spisesteder i byen, og med den overetableringen som har vært i gode tider får vi nå et tilbakeslag, sier han.
- Folk feirer ikke så mye på restauranter lenger. Men det er fortsatt folk ute på bar og koser seg. Sosialt samvær må vi ha uansett, men det blir mindre mat og mer drikke, sier Stueland.
Vurderer salg
Som så mange andre er Stueland redd de sist etablerte vil forsvinne først.
Nylig solgte Arvid Stueland Bestastuå i Skudenshavn til en av sine egne ansatte. Men etter over 20 år som restauranteier, jobber Stueland fortsatt 16 timer hver dag for å få de to gjenværende restaurantene sine i Haugesund til å gå rundt.
Nå vurderer han dessuten å selge både Litla Perlå og Bestastuå.
Forsiden akkurat nå