Toalettsøl ødelegger ryktet

Skittent toalett = skittent kjøkken, mener nordmenn.
Redaksjonen
15 Oktober 2010 - 15:01

Det hjelper lite om maten er delikat, dersom toalettet er møkkete. Så mange som 3 av 4 nordmenn mener at et skittent toalett er ensbetydende med et skittent kjøkken.

Ett uhygienisk toalett kan med andre ord ødelegge restaurantenes rykte. Det kommer fram i en ny undersøkelse utført på vegne Katrin, som ble presentert i forbindelse med Unicefs Global Handwashing Day den 15. oktober.

Undersøkelsen, som presenteres i The Toilet Report, viser også at tre av fire nordmenn aldri kommer tilbake dersom de har hatt en dårlig toalettopplevelse på en restaurant. I tillegg forteller de om den dårlige opplevelsen til venner og bekjente.

Vi finner de mest kritiske i aldersgruppen mellom 36 og 55. I denne aldersgruppen sier 8 av 10 at de aldri kommer tilbake, i tillegg til at like mange sladrer til venner og bekjente.

Hele 75 prosent av de spurte nordmennene svarer at et skittent toalett gjør at man kan anta at kjøkkenet også er skittent og dårlig.

Også kunder på varehus og kjøpesentre ønsker ordentlige toaletter. En av to unngår toaletter på disse stedene, mens mange nødne kunder bruker ekstra tid på å finne et rent og pent toalett når de er ute på handletur.

Nær 7 av 10 kvinner mener det er viktig med et ordentlig toalett, mens rundt halvparten av mennene som svarte mener dette er viktig. Dessuten vil 1 av 4 avslutte handleturen, dersom det ikke er noe ordentlig toalett tilgjengelig.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her