To bronser i Yrkes-EM til norske jenter

To bronser i Yrkes-EM til norske jenter

Kristin Skogen fra Rissa i Sør-Trøndelag sikret Yrkeslandslagets bronse for sin kokkelering og en bronse for lagarbeidet med servitør Thora Karen Knutsdottir fra Sylling i Lier.
Redaksjonen
08 Oktober 2014 - 09:58

Det gode samarbeidet mellom Kristin Skogen og Thora Karen Knutsdottir fra arbeidsplassen To rom og Kjøkken i Trondheim ga altså resultater under Yrkes-EM i Lille, Frankrike.

Steppet inn på tampen

- Dette er helt fantastisk, jeg er kjempeglad nå, sier Kristin Skogen. Hun steppet inn på Yrkeslandslaget kun dager før laget reiste til Frankrike, da kokken som egentlig skulle delta ble syk.

- Jeg har i grunnen ikke ord, jeg er så fornøyd. Jeg har jo ikke hatt lang tid på å forberede meg på akkurat denne konkurransen. Jeg kom jo inn helt på slutten. Men det har vært veldig inspirerende å være med. Jeg har blitt tatt godt imot på Yrkeslandslaget og oppgavene her håper jeg har bidratt til å gjøre meg til en enda bedre kokk.

 

Bronse like godt som gull

- Jeg hadde egentlig ikke noen forventninger, så det at jeg står her med en bronsemedalje om halsen er faktisk gull verdt for meg, sier hun og smiler.

Kristin har erfaring fra flere andre kokkekonkurranser, inkludert å være med på juniorkokkelandslaget. - Å være med i Yrkes-EM og det å stå sammen på et lag med andre fagarbeidere har gitt en større dimensjon.

Bronse for godt teamarbeid

- Det har også vært bra å få samarbeide med Thora Karen Knutsdottir. Vi jobber sammen til daglig på To rom og kjøkken, så vi kjenner hverandre godt, sier Kristin.

Deres teamarbeid og felles innsats ga dem begge en bronsemedalje. For i faget kokk og servitør er man avhengig av god kommunikasjon for at totalopplevelsen for gjestene skal bli så god som mulig. Det er derfor det i dette faget gis medalje for lagarbeidet.

- Å ha Kristin her i EM gjør jo at det nesten føles som å ha en helt vanlig dag på jobben, sier Thora Knutsdotter. Hun er svært glad for å kunne samarbeide med Kristin.

Foto: Kristian Hansen, WorldSkills Norway

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her