José Maria da Fonseca Successores ledes av to brødre hvis viktigste våpen i kampen om verdens vinmarked er å selge Portugal på flaske som de gjør med Periquita i Norge. Kanskje er det verdens eldste varemerke.
Her kan du se på all den gode vinen du skal smake:
w Periquita 2000, kr 85,90
w Periquita Classico 1995, kr 175,00
w Primum Red 2000, kr 126,50
w Primum Red 2001, kr 126,50
w Viña Red 2000 (selges ikke i Norge)
w Septimus 2000 (selges ikke i Norge)
Moscatel de setubal er en dessertvin som produseres i Portugal i Setubal Península sør for Lisboa.
Denne Moscatellen er en blanding av forskjellige årganger der den yngste er minimum 20 år.
- Vi er svært opptatt av å bevare Portugals særpreg i våre viner. Derfor er vi ikke særlig glade i å benytte utenlandske druetyper. Vi gjør det imidlertid på vår måte og tilsetter en liten andel av det være seg cabernet sauvignon eller chardonnay. Slik endres ikke vinens særpreg. Det tvertimot understrekes. Dermed kan vi ikke beskyldes for å kopiere vinstiler fra andre land. For øvrig en trend som har bredt seg i Portugal i samme tempo som "importen" av australske ønologer, forteller Domingos Soares Franco til Apéritif.
Han er lillebror og vinmaker i familieimperiet J. M. da Fonseca Successores, Portugals største innehaver av vinmarker, i alt 500 hektar. Storebror heter Antonio Soares Franco og er ansvarlig for å selge produktene broren lager. Og det gjør de godt. Mer enn to millioner flasker vin skipes årlig ut fra Azeitão på Setúbal-halvøya sør for Lisboa.
Seminaret er nå avholdt
Dato: 19. mars 2002
Klokkeslett: 19.00 til ca. 21.30
Pris: kr 295,00
Sted: Stavanger Oljemuseum
Adresse: Kjeringholmen - 4013 Stavanger
Tlf: 51 93 93 00
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest fem dager før arrangementet. Merk innbetalingen med 190302-ST. Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av etter avmeldingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Svar på spørsmål stilt under smakingen i Oslo:
-Hvorfor har Fonseca vinmarker kun i Alentejo-området?
Svar: Fonseca har faktisk nå tilegnet seg vinmarker i både Dão og Douro. Dessuten skal de starte produksjon av Portvin.
-Det ble diskutert en lokal hvit drue Fonseca benytter, med samme karakteristikker som chardonnay-druen har. Hva heter denne, og hvordan benyttes den?
Svar: Druen heter "viosiñho" og er altså en lokal druesort. Når denne druen kommer i fat, tiltar den de samme karakteristikker som chardonnay. Druen benyttes imidlertid ikke alene, men inngår i en mix med andre druesorter.
Fonseca på polet: