Tirsdag 14. mai - Champagnemiddag med Moët & Chandon

Det stunder mot en ny vår og hvor blodet for alvor bruser gjennom kroppen. Bli med til Fogo Restaurant & Bar i Oslo hvor du denne maikvelden skal få kjenne hvordan kombinasjonen mellom seks ulike champagner og fire retter forsterker vår-effekten og setter
Redaksjonen
22 April 2002 - 16:49

Det er Moët & Chandon du nå skal stifte bekjentskap med og som er blant de mest velrenommerte og største firmaene i Champagne.

Huset Moët & Chandon ble grunnlagt i 1743 av Claude Moët og er i dag et champagnehus med rike tradisjoner. Historien startet på slutten av 1600-tallet, da munken Dom Perignon ville forbedre champagnen. I dag eier huset ca. 550 hektar vinmarker i de mest sentrale sonene av Champagnedistriktet. Årsproduksjonen er på hele 20 millioner flasker og Moët & Chandon lager både hvite-og roséfargede musserende viner, med og uten årgangsbetegnelse. Prestisjeproduktet er fremdeles Dom Perignon.

En forholdsvis ny type champagne for Moët & Chandon er deres Premier Crû. Den ble lansert så sent som i 1996. Selvsagt er den med blant de du skal smake.

Det er Geir Henning Eikeland, administrerende direktør i Strøm AS - importøren av Moët & Chandon i Norge, som med solid bakgrunnskunnskap om huset Moët & Chandon skal geleide deg gjennom kveldens program.

Les mer om Moët & Chandon på deres hjemmesider

Arrangementet er nå avholdt

Her er rettene vi skal matche mot de ulike champagner:

MENY
*
Østers og potetsuppe med løyrom
**
Pochert Piggvar med vårens spede grønnsaker og champagneskum
***
Gjøkalv med lett Foie-gras saus
****
Jordbærvariasjon

Dette er champagnecuvéene vi skal nyte til middagen:
w Moët Chandon Grand Cru "Saran Chouilly" chardonnay (ikke i salg på polet - kr 649,00)
w Moët Chandon Brut Rosé (ikke i salg på polet - ca kr 450,00)

        

Arrangementet er nå avholdt

Tid: 14. mai kl. 19.00
Pris: kroner 895 inkl. mva
Sted: Fogo Restaurant & Bar
(Klingenberggaten 4  - Tlf: 22 33 80 40)

Avmeldingsfrist: 08.05.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest fem dager før arrangementet. Merk innbetalingen med 140502. Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av etter avmeldingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her