Her finner du en perle av en bok for den som enten er opptatt av Ibsen eller som vanligvis ikke kjøper biografier.
Til den Ibsen-frelste
Nå kan du lese om Apéritifs favoritter blant årets bøker med appell til den mat- og drikkeinteresserte - her finner årets bok om Ibsen.
Redaksjonen
13 Desember 2006 - 14:05
Punsjmaker
Ibsen var som kjent en mann som visste å nyte bordets gleder, både i fast og flytende form. At han også laget punsjen sin selv, var ny kunnskap. Oppskriften var "spiritus, vand, citronsaft, sukker og krydderi".
Selv om Ibsen neppe brukte kostbart importbrennevin i sin punsj, i hvert fall ikke da han arbeidet som apotekerlærling, vil han helt sikkert nikket anerkjennende til utgaven nedenfor som gir ca 2,3 liter.
Bestillingsnummer: ISBN 82 -92546-07-3
Ibsens punsj
Fremgangsmåte
Varm opp vann og sukker til det er oppløst.
Ta kjelen av platen og tilsett de øvrige ingrediensene, start med sitronskallet og brennevinet.
Avkjøl og ha i isbiter. Server fra en punsjbolle eller en stor mugge.
Oppskriften kan reduseres til riktig antall porsjoner uten problem.
Forsiden akkurat nå