Til cognacelskeren

Nå kan du lese om Apéritifs favoritter blant årets bøker med appell til den mat- og drikkeinteresserte - her finner du gavetipset til den cognacinteresserte.
Redaksjonen
13 Desember 2006 - 14:24

Historien om de norske cognachusene kan tydeligvis skrives om igjen og om igjen. Per A. Risnes Jr. tar opp tråden som Toralf Bølgen slapp med sin bok om den norske delen av cognachistorien for sju år siden.

Leses med et glass
Risnes har inkludert den nye generasjon av nordmenn som gjør seg bemerket i Cognac, nemlig Per Egil Jenssen og Jon Bertelsen - i tillegg til områdets kronologiske og kvalitetsmessige utvikling.

Dette er en bok som garantert blir lest i jula, i hvert fall så lenge den får følge av et glass med samme navn!
 
Cognac (Tellusworks Publishing), kr 449,-
Bestillingsnummer: ISBN-10: 82-997368-1-1

Nytt norsk navn
Men enda flere nordmenn er kommet til siden redaksjonen avsluttet bokverket. Sist ut er Soerlie (med fortrengt ø for enklere kommunikasjon) med sine SO-cognacer i henholdsvis VSOP- og XO-utgave.

Begge er skapt for å behage, parfymerte, komplekse og svært stofflige med mye søt frukt og godt innpakket alkohol, uten at det blir tungt på noen måte. Dette er cognac som både den etablerte og den yngre generasjon av cognacelskere vil like. Flaskedesignet understreker det tidsriktige imaget. So VSOP (44418, 319,90)  og So XO (44417, kr 389).

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne suppa både varmer og skaper farge på middagsbordet
Dagens rett

Denne suppa både varmer og skaper farge på middagsbordet

En varm og deilig suppe gjør godt i novembermørket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her