Drikke
Tenk julegaver allerede nå

Tenk julegaver allerede nå

Aase E. Jacobsen
06 November 2014 - 12:46

Aase E. Jacobsen

Da tenker vi både på hvite viner, både tørre og søte, på rødviner og ikke minst portviner. I alle kategorier er det ideer til julegaver som vil bli høyst velkomne.
 
Er du mer opptatt av umiddelbart konsum, kan du glede deg over en håndfull riktig spennende øl fra nær og fjern.
 
 
Ser du for deg en førjulstid med mye bilkjøring, er det kommet noe bra påfyll blant de alkoholfrie alternativene.

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget november 2014. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen bestillingsknapp i hvert produkt i testen.

Kataloger
Fra og med november 2014 lages ikke de totale produktkatalogene. Kun digitale lanseringslister er tilgjengelig.
 
Apéritif gir deg her mulighet til å laste ned lanseringsoversiktene:
 
Tidligere lister finner du her.

Dette er de aller beste kjøpene


 Dette er den beste hvitvinen

 

KREYDENWEISS KASTELBERG GRAND CRU RIESLING 2012
89 poeng
Farge og duft: Gul. Mye flint, åpen duft.
Smak: Bløt og åpen, naturvinpreget, bra syre, sitter godt og lenge med masse smak.
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En spennende vin for de neste 10 men du må like denne stilen.

 

Se hvordan resten av de hvite og musserende vinene gjør det


Denne rødvinen er et fantastisk godt kjøp

 

LUKE LAMBERT CRUDO YARRA VALLEY SHIRAZ 2012
90 poeng
Farge og duft: Dyp tett rød. Mineralsk duft med lakris, tjære, modne mørke bær.
Smak: Fyldig start, flott syre, lekker frukt, fine slanke tanniner, sitter godt og lenge med lakris i finishen.
Bruksområde: Lam, vilt.
Vurdering: En strålende vin for de neste 8 årene.

 

Se hvordan resten av rødvinene gjør det


Dette ølet gir mest for pengene

 

HAANDBRYGGERIET BELGISK PALE ALE
89 poeng
Farge og duft: Gyllen. Aromatisk med masse humle, blomster og tropisk frukt.
Smak: Fyldig med god syre og fasthet, godt skum, god karakter ,sitter godt med fin tørrhet.
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: Et flott øl.

 

Se hvordan resten av ølnyhetene gjør det


Denne portvinen blir det rift om

 

NIEPOORT TAWNY 30 YEARS OLD
94 poeng
Fage og duft: Oransjebrun. Nydelig duft av tørket aprikos, mango, krydder, lær, nøtter, trevirke.
Smak: Stor fylde, enormt god munnfølelse, lekker syre, fast og lang med masse gode toner, ekstremt lang ettersmak.
Bruksområde: Meditasjon.
Vurdering: En utrolig deilig tawny.

 

Se hvordan resten av de øvrige nyhetene gjør det

 
Lenkene nedenfor leder deg til testens fem artikler.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her