Drikke
Tenk julegaver allerede nå

Tenk julegaver allerede nå

Aase E. Jacobsen
06 November 2014 - 12:46

Aase E. Jacobsen

Da tenker vi både på hvite viner, både tørre og søte, på rødviner og ikke minst portviner. I alle kategorier er det ideer til julegaver som vil bli høyst velkomne.
 
Er du mer opptatt av umiddelbart konsum, kan du glede deg over en håndfull riktig spennende øl fra nær og fjern.
 
 
Ser du for deg en førjulstid med mye bilkjøring, er det kommet noe bra påfyll blant de alkoholfrie alternativene.

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget november 2014. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen bestillingsknapp i hvert produkt i testen.

Kataloger
Fra og med november 2014 lages ikke de totale produktkatalogene. Kun digitale lanseringslister er tilgjengelig.
 
Apéritif gir deg her mulighet til å laste ned lanseringsoversiktene:
 
Tidligere lister finner du her.

Dette er de aller beste kjøpene


 Dette er den beste hvitvinen

 

KREYDENWEISS KASTELBERG GRAND CRU RIESLING 2012
89 poeng
Farge og duft: Gul. Mye flint, åpen duft.
Smak: Bløt og åpen, naturvinpreget, bra syre, sitter godt og lenge med masse smak.
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En spennende vin for de neste 10 men du må like denne stilen.

 

Se hvordan resten av de hvite og musserende vinene gjør det


Denne rødvinen er et fantastisk godt kjøp

 

LUKE LAMBERT CRUDO YARRA VALLEY SHIRAZ 2012
90 poeng
Farge og duft: Dyp tett rød. Mineralsk duft med lakris, tjære, modne mørke bær.
Smak: Fyldig start, flott syre, lekker frukt, fine slanke tanniner, sitter godt og lenge med lakris i finishen.
Bruksområde: Lam, vilt.
Vurdering: En strålende vin for de neste 8 årene.

 

Se hvordan resten av rødvinene gjør det


Dette ølet gir mest for pengene

 

HAANDBRYGGERIET BELGISK PALE ALE
89 poeng
Farge og duft: Gyllen. Aromatisk med masse humle, blomster og tropisk frukt.
Smak: Fyldig med god syre og fasthet, godt skum, god karakter ,sitter godt med fin tørrhet.
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: Et flott øl.

 

Se hvordan resten av ølnyhetene gjør det


Denne portvinen blir det rift om

 

NIEPOORT TAWNY 30 YEARS OLD
94 poeng
Fage og duft: Oransjebrun. Nydelig duft av tørket aprikos, mango, krydder, lær, nøtter, trevirke.
Smak: Stor fylde, enormt god munnfølelse, lekker syre, fast og lang med masse gode toner, ekstremt lang ettersmak.
Bruksområde: Meditasjon.
Vurdering: En utrolig deilig tawny.

 

Se hvordan resten av de øvrige nyhetene gjør det

 
Lenkene nedenfor leder deg til testens fem artikler.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter
Dagens rett

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter

En fyldig salat som kan minne om en cæsarsalat, lager du raskt av ferdigstekt kylling - eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her