Drikke
Nyhetene på polet september 2011

Nyhetene på polet september 2011

Redaksjonen
02 September 2011 - 17:20

Derimot er basisslippets beste kjøp en hvitvin fra de franske alper, La Gerbelle Savoie Chignin 2010, av druen jacquère. På den røde siden topper Domaine de Montrieux Coteaux du Vendômois 2009, en vin som slett ikke er noen nyhet, all den tid den har vært inne før.

Whiskyinteresserte med dårlig plass i barskapet er tilgodesett med hele tre gode 20 cl-ere. Deriblant usedvanlig vellykkete Bruichladdich Port Charlotte Islay Single Malt. Og de ølglade kan se høsten lyst i møte med Harvest Ale som også er et veldig godt matøl.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 3. september 2011 er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. september 2011. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget september 2011. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.

Kataloger
Fra og med juli 2011 får du ikke lenger produktkataloger i polets utsalg. Kun et låneeksemplar av totalkatalogen er tigjengelig, og denne er dessverre heller ikke tilgjengelig på nett.
 
Apéritif gir deg likevel mulighet til å laste ned denne totale produktkatalogen - samt flere av polets ulike oversikter:
 
Tidligere lister finner du her: http://www.aperitif.no/index.db2?id=141674

Lenkene nedenfor leder deg til testens tre artikler.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner kombinert med nydelig mat fra Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winedinner 05. november i Oslo

7 spanske viner kombinert med nydelig mat fra Bon Lio

Den 5. november kan du bli med på en helt unik mat og vinopplevelse! Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Bon Lio disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her